Medimagazin logo

Tıp eğitiminde nitelik düştü

Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu üyesi Asuman Doğan, Türkiye’de en çok oynanıp yapısı bozulan eğitimlerden birinin de tıp eğitimi olduğuna dikkat çekti.
Kaynak: Cumhuriyet - Merve Kılıç
Tıp eğitiminde nitelik düştü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıp fakülteleri sayısındaki artışa işaret eden Doğan, 43 tıp fakültesi varken son 20 yılda 48 devlet üniversitesinde tıp fakültesi kurulduğunu söyledi. Doğan, "Vakıf üniversitesi tıp fakültesi sayısı da 37 olmuştur” dedi.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, toplam tıp fakültesi programı sayısının 145 olduğunu kaydeden Doğan, “2024’te uzmanlık eğitimi alan 60 binden fazla asistan bulunmakta” dedi.

Asistan hekim sayısının çok fazla olduğuna işaret eden Doğan, tıp öğrencilerinin hasta görmeden mezun olduğunu da belirtti. 2022 ve 2023 TUS kadroları iki katına çıkarılarak 6 bin civarında kadro yerine 12 bin civarında kadro açıldığını belirten Doğan, “Cerrahi yeterliliğini alamayacağını bilen tıp öğrencileri kısmen daha az yorucu ve maddi olanakları iyi olan bölümlere yönelmişlerdir. Bu durumun ileride çok ciddi sorunlara yol açacağı şimdiden görülmekte” ifadelerini kullandı.

Doğan, “Yetkililer öncelikle tıp fakültelerinin sayısını azaltıp eğitimin niteliğini artırmalı. Yetiştirebilecekleri kadar öğrenci alımı yapmalı. Uzmanlık programlarını açarken akademik kadro ve hastanenin koşullarına göre açmalı. Tıp eğitimi ile ilgili bugün yapılan yanlışların faturasını ne hekimler ne de halk ödemeli” dedi.

ankara tabip odasi
ato
asuman dogan
tip egitimi
Yorum (11)
Özgür Erkal
ben 2004 gazi tıp mezunuyum o zaman da okuduğum okulda kaliteli bir eğitim yoktu belki en son kaliteli tıp eğitimi 1970 lerde kalmıştır.
6
Cevapla
S.Serdar
inşallah niteliksiz bir cerraha kuytu köşedeki bir ilçede ameliyat olmak zorunda kalırlar.
12
Cevapla
GENEL CERRAH
sadece ni̇teli̇k mi̇?
8
Cevapla
Ali Çantabey
kesin dış güçlerin işidir ..
7
Cevapla
Ömer Hayyam
nicelik olmazsa, nitteliğin kıymeti bilinmez. siz anladınız.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir