Medimagazin logo

Behzat Ç'deki Ankara Tıp'lı mısın? sorusuna 'Merak etmeyin Hacettepe 'diyen senariste Ankara Tıp'tan cevap!

Tıp Fakültelerinin arasındaki rekabet Türk dizisine konu oldu. Behzat Ç dizisinde geçen bir diyalogda hekime sorulan Ankara Tıplı mısın sorusuna “Merak etmeyin Hacettepe.” cevabı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mensuplarınca tepki ile kaşılandı
Behzat Ç'deki Ankara Tıp'lı mısın? sorusuna 'Merak etmeyin Hacettepe 'diyen senariste Ankara Tıp'tan cevap!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİNAnkara Ünviersitesi Tıp Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında uzun yıllardır var olan çekişme yayın hayatına dönen Behzat Ç dizisine konu oldu.  Dizide Başkan olarak anılan karaktere tedavi uygulayan doktora “Ankara Tıplı mısın?”sorusuna Doktor; “Merak etmeyin Hacettepe.” diyerek yanıt verdi.

 

 

Sosyal medyada tepki toplayan diyaloga Ankara Ünviersitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı da bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şu ifadeler yer aldı:

Kamuoyuna Açıklama: Yayınlanmış olan bir Türk dizisinde bir hasta ve hekim arasında geçen ve fakültemizi zor durumda bırakıcı ifadeler öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz, mezunlarımız ve tüm personelimizde büyük üzüntü yaratmıştır. Fakültemiz kurulduğu günden bu yana ülkemize binlerce hekim yetiştirmiş ve bu hekimler ülkenin dört bir yanında özveri ve başarı ile şifa dağıtmıslardır. Halen de en küçüğünden en büyüğüne herkesin özenle ve yürekten bağlı olarak eğitim ve hizmet verdiği bir kurumdur. Dizide bahsi geçen replik hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Bahsi geçen her iki fakülte de çok değerlidir, kıymettir ve sağlığımızı emanet edeceğimiz iyi hekimlerin yetişmesi için ülkemizde tıp fakültelerinin desteklenmesi çok önemlidir. Bu konuda dekanlığımızca konunun taraflarına gerekli girişimler yapılmıştır. Dizi yapımcılarının, Ankara Tıp' lıları çok üzen ve derinden yaralayan bu durumu düzeltecek hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz. 
Kamuoyu ile paylaşırız.

bahzat ç
ankara tıp
hacettepe tıp
Yorum (15)
Dr.Cevdett
İyi ki Ankara Tıplı mısın demiş. Ya Çorum ya da Amasya Tıplı mı? diye sorsaydı!!!
44
Cevapla
aydin sinal
simdi bilmem ama benim zamanimda ankara tip hacettepe tipbi carpar,cikarir ,böler ve esitlerdi ,1966 da tipba girdigim yil ankara tip minumum 308,hacetepe minumum 280 puanla aliyordu,arkadaslardan ankara tipba giremeyenler hacettepeye kayit yaptirmislardi.
23
Cevapla
Mustafa Kemal Batur
Hakkaten çok anlamsız bir replik olmuş. Mutlaka tıbbi sahnelerde bir hekim danışmanın görüşü alınmalı...
32
Cevapla
Ülker
Yarası olan gocunur. Hacettepeli birisinin yorumu yok. Hep Ankara tıplılar yorum yapmış
4
Cevapla
berkcanım
efsane sahne, kesinikle muazzam asgfahsfhgd
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir