Medimagazin logo

Bir tıp fakültesi daha kuruldu!

Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Samsun Üniversitesinde Tıp fakültesi kuruldu
Bir tıp fakültesi daha kuruldu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Resmi Gazetednin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Samsun Üniversitesinde Tıp fakültesi, KTO Karatay Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kurulurken, yine KTO Karatay Üniversitesinde Sosyal, Fen ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri kapatıldı.

 


Türkiye’deki tıp fakültelerinin panoraması


Tıp fakültesi açılma ve kontenjan belirleme kriterleri


Tıp fakültelerinde kalite ve kantite


Çok değil, üç beş yıl içinde doktorluk iş garantili bir meslek olmaktan çıkacak gibi duruyor. Şimdilerde mecburi hizmet kurasında Şemdinli, Cizre, Bahçesaray, Diyadin gibi yerler çıkınca üzülüp karalar bağlayan doktorlar,  tıpkı öğretmenler gibi sevinç gözyaşları dökecekler. Doktorları ayrıca işsizlik, pazarlık şansını yitirme, ücretlerde hızlı erime, itibar kaybı, sağlıkta şiddet, tıbbi hatalardan ötürü açılan davalarda patlama ve daha birçok sorun bekleyecek. Devamı için...

Tıp fakültesini tercih durumu ve gelecek

 

tıp fakültesi
samsun üniversitesinde tıp fakültesi
Yorum (5)
Dr.Cevdett
AHA AHA AHA!!! Oynatmaya az kaldı, doktorum nerde? Bu karar için çaba sarfedenleri tebrik ediyorum. Az zamanda çok doktor yetiştiren ülkeler sıralamasında en üst ligde ve 1. sırada olacağımız kesin... Mevcut tıp fakültelerinin kalitelerini araştırın bakalım ne kadar yeterli. Bu yıl 17.000 doktor adayımız var. Seneye bakalım ne olacak?
16
Cevapla
Hasan Akdemir
Bu sesler dokunuyor en ağrıyan yerime, Bir eski çıban gibi işliyor içerime, Ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan, Sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan, Sesler, ayak sesleri kesilmez çıtırdılar! Bana gelen müjdeyi galiba caydırdılar. NFK Biraz da büyüklerimiz bizim yerimize konuşsun dedim.
19
Cevapla
Hocasız Tıp
8 Tıp Fakültesi Akademisyen sayısı 0 (SIFIR) Basında yer alan habere göre Bandırma, Kırklareli, Malatya, Trabzon, Erzurum, İzmir, Bursa ve Adana Tıp Fakültelerinde öğrenci var ama akademisyen yok.Şimdi Samsun eklenmiş.Bu haberi Medimagazin araştırsın lütfen.Doğru ise gündemde tutmak lazım yarın ülkemizde isşiz hekimler olabileceği gibi bu şartlarda hekim olmuş yetersiz arkadaşlar ciddi sıkıntılara yol açacaktır. Eski yorumlarda örneğin Almanya'da bir ile tıp fakültesi kararı alındığında kurulması 15-20 yıl sürüyor denilmişti.Bizde bu gün karar ver yarın aç ve öğrenci al.
22
Cevapla
mert
Samsunda ihtiyaç vardı. .karadenizdeki diğer küçük illeri bilemem ama Samsuna açılması iyi olmuş. yakında tüm eksiklikleri giderilir.
3
Cevapla
Barış
Malesef diş hekimliği de aynı durumda sadece bu sene 5 fakülte kuruldu. Dikkati çekerim daha sene bitmedi. Fakültelerin kurulmasına genelde siyasetçiler ön ayak oluyor. YÖK zaten vakıflara ve siyasetçilere her istediğini veriyo. Bu durumda şu an diş hekimliği için var olan hekim enflasyonu gelecekte tıp hekimlerinin de başını ağrıtıcak.
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir