Medimagazin logo

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Moleküler Tıp Laboratuvarı EMQN akreditasyonu aldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Moleküler Tıp Laboratuvarı, dünyadaki laboratuvarları denetleyen EMQN kurumu tarafından akredite edildi. Böylece dünyaca geçerli bu akreditasyonu alma başarısı gösteren Türkiye'deki ilk ve tek merkez oldu
Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Moleküler Tıp Laboratuvarı EMQN akreditasyonu aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İZMİR(CİHAN)- Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Moleküler Tıp Laboratuvarı, dünyadaki laboratuvarları denetleyen EMQN kurumu tarafından akredite edildi. Böylece dünyaca geçerli bu akreditasyonu alma başarısı gösteren Türkiye'deki ilk ve tek merkez oldu.

Bu başarının EÜ Tıp Fakültesi için büyük önem taşıdığını belirten laboratuvarın kurucusu ve sorumlusu Prof. Dr. Afig Berdeli, "Yaptığımız başvuru sonucunda Avrupa ortalamasının çok üzerine bir puan alarak diğer laboratuvarları geride bıraktık ve akredite olmaya hak kazandık. Böylece EMQN sıralamasındaki 618 numaralı laboratuvar olduk. Bu bir moleküler tıp laboratuvarı için büyük bir onurdur." dedi.

Kendilerine Türkiye'deki bütün üniversite ve devlet hastanelerinden hasta sevk edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Berdeli, "Genetik böbrek rahatsızlıklarının tanısını koyan ülkemizdeki tek, dünyadaki üç merkezden biriyiz. Ailesel Akdeniz ateşi gibi periyodik ateşli hastalıkların, moleküler genetik tanısını koyuyoruz. Ayrıca tiroid kanserlerinin moleküler erken tanısını ilk koyan merkez olma özelliği taşıyoruz. Laboratuvarımızda bugüne kadar 19 bin 239 hastaya moleküler genetik hizmeti verdik." şeklinde konuştu.
ege
üniversitesi
çocuk
hastanesi
moleküler
tıp
laboratuvarı
emqn
akreditasyonu
aldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir