Medimagazin logo

Helikopter pisti de var: İşte 3 boyutlu görüntülerle Yeni Cerrahpaşa!

Yeni Cerrahpaşaya ait üç boyutlu proje görüntüleri fakülte web sitesinde yayınlandı.
Helikopter pisti de var: İşte 3 boyutlu görüntülerle Yeni Cerrahpaşa!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Cerrahpaşa'nın ne zaman yenileneceği sürekli konuşulurken, Yeni Cerrahpaşa projesinin gerçekleşmesi için uzun süredir devam eden çalışmaların ilk sonucu ortaya çıktı.

 TOKİ tarafından yapılacak projenin ilk aşaması olan ihale geçekleştirildi. Yeni projeye ait üç boyutlu proje görüntüleri fakülte web sitesinde yayınlandı.

Konuyla ilgili Medimagazin'e konuşan  İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof.Dr.Nuri Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin yapılanması ile ilgili ilk olarak Rektör Prof.Dr.Yunus Söylet döneminde başlatılan çalışmaların sonuna gelindiğini ifade etti.

 

 

Rektör Prof.Dr. Aydın , Mart ayı içerisinde TOKİ tarafından ilk aşama ihalenin yapıldığını, bunun da büyük emekler verilerek gelinen önemli bir nokta olduğunu vurguladı.

Hastane tamamlandığında eğitim ve hasta hizmetlerinin tamamıyla birbirinden ayrılacağını ifade eden Prof.Dr. Aydın, hastanenin 800 yatak kapasiteli ve son teknolojiyle donatılacak şekilde planlandığını söyledi.

Yeni Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tamamlandığında 164 yoğun bakım yatağı, 36 genel ameliyathane, 7 günlük ameliyathane, 2 adet sezaryen ameliyathanesi , 1 adet hibrid ameliyathane ve 3000 araçlık kapalı otopark da yer alacak.

yeni cerrahpaşa
cerrahpasa tip fakultesi
prof.dr.nuri aydin
Yorum (4)
İnsan
İşte böyle Millete hizmet edin alkış alın.Yanlişa eleştiri devam edecek...
7
Cevapla
Sabri Oğullar
Hiç Harvard Tıp Fakültesinin yıkılıp yeniden yapıldığını gördünüz mü ?
14
Cevapla
bu doktor bilmiyor
helikopter pisti olmasının gözümde değeri sıfırdır ... her doktorun odası varmı, duşu, wc si varmı ... her doktorun kafasını dinleyeceği aktivite odaları, fitnes salonları varmı ... ... vb varmı ! ... bunlar yoksa helikopter pistini umrumda bile olmaz..
17
Cevapla
Satiye Mantarlı
Bütün hastane birimlerinin steril malzeme ihtiyacını karşılayan, kalbi niteliğinde görev alan "merkezi sterilizasyon ünitesi" bu kuruma da profesyonel olarak kazandırılmalı, ameliyathanelere yakın olarak mimaride yer almalıdir..DAS gönüllüsü ve bu kurum çalışanı olarak MSÜ uzman sağlık ekibi de oluşturulmalidir..Hastanelerin kalite kontrol ölçüm degerlendirmelerinde istatiksel açısından önemli kavramlarından "Enfeksiyon" ve "mortalite " oranlarını olumlu yönde etkileyen bir değere sahip bu üniteyi modern tıpa uygun( Da vinci robot vd.) plan-proje içinde yer alması acil ihtiyaçlarimizdandir.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir