Medimagazin logo

Canan Karatay: Fransız İhtilali'nin sebebi tuzdu

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Fransız İhtilali'nin sebebinin halkı tuzsuz bırakmak olduğunu söyledi ve "Krallar ve aristokratlar hakiki tuzu elinde tutup yüksek fiyata satmak için halka vermedi" dedi.
Canan Karatay: Fransız İhtilali'nin sebebi tuzdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yeni kitabı ‘Gerçek Tıbbın 10 Şifresi’nin tanıtım toplantısında konuşan Karatay, ilginç açıklamalarda bulundu. Karar Gazetesi'nden İnci Döndaş'ın haberine göre Karatay, şunları söyledi:

"Çok şaşıracaksınız şimdi yine ama tansiyonu yükselten şeker. İnsülin direncinin başlamış olmasından dolayıdır. Vücutta tuz eksilince tüm organizma altüst oluyor, birçok hastalık aşırı tuzsuz beslenmeyle gelişiyor. Kristal kaya tuzu doğal haliyle 84 minerali dengeli olarak barındırıyor. İlk kez söylüyorum, Fransız İhtilali’nin en büyük sebebi halkı tuzsuz bırakmaktı. Krallar ve aristokratlar hakiki tuzu elinde tutup yüksek fiyata satmak için halka vermedi. Halk yiyeceklerini bütün yıl muhafaza etmek için doğal kaya tuzu kullanıyordu. Halk için altından daha kıymetliydi. Bir de 10 bin yıl önce Çin’deki tabletlerde kristal kaya tuzunun sağlığa anlatılıyor. 10 bin yıl önceki lafı şimdi söylüyorum. Dünyada tansiyon yüksekliği ve kalp hastalığından ölüm oranlarının en düşük olduğu bilinen Japonya, Fransa, Norveç ve Güney Kore gibi ülkelerde aşırı miktarda tuz tüketilmektedir."

canan karatay
tuz
Yorum (13)
A
Türkiye tam bir açık hava tımarhanesi. Kadın farklı konuşmak adına yıllardır televizyonlardan abuk sabuk şeyler anlatıyor, malesef medya da çanak tutuyor, devlet hicbir şey yapmıyor. Hayret ya
16
Cevapla
mehmet akdoğan
Fransız ihtilali, kaya tuzu, 84 tane mineral, Çin'deki tabletler, ................... .Dur bakalım daha neler çıkacak. Değerli hocamız somut bilimsel araştırma ve gerçek yayınlar yapsa ne iyi olur. Fakat profesör olduğu için bu fasıl kapanıyor ve her konuda ahkam faslı başlıyor.
11
Cevapla
aydin sinal
Prof Karatay in söyledikleri yalan degil ;fransa ihtilalinin sebebi tuz degilsede,o cagda tuz,baharat,sarap,bira gidalar borsadaydi,ancak zengin sinif burjuva,kilise,asker gibiyüksek siniflar bu gidalarin ticaretini yapar zengin olurlar fiyatlarinida istedikleri gibi ayarlarlardi,tuz köylü ve fakir halk icin altin degerindeydi,et balik konservesi,hastaliklardan korunmak ve tedavi etmek icin ilac,hayvanlarinin ihtiyaci olan minareller icin vaz gecilmezdi,halk tuz ve bugday bulamadigi icin ayaklanmisti,canan Karatay" ekmek yemegin "dedigi icin burada bugdayi "es" gecmis,
19
Cevapla
ayt12
Ah Canan hocam, yetmedi bir de başımıza tarihçi kesildiniz. Şu öve öve bitiremediğiniz kaya tuzuna Almanya Bad Elster şehirinin Sağlık araştırmalar enstitüsünde çalışan ve tuz uzmanı olarak da bilinen Prof. Karl-Ludwig Resch şunu söyledi: " Himalaya tuzunun özel iyileştirici gücüne inanmak saçmalıktır. Bad Reichenhall (Almanyanın ünlü tuz ocakları) madenlerden çıkan tuz ile Pakistan madenlerden kazanan kaya tuzların arasında hiç bir fark yoktur. İkiside madenlerden elde edilen temizlenmemiş kaya tuzlarıdır."
27
Cevapla
murteza efendi
napalım dediyse ? bu kadının dediklerini burda haber yapmaktaki amacınız ne ?
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir