Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı muayene sayılarını açıkladı! En çok hangi branşta muayene yapılıyor?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan “Her Branşta İlk 100 Hastane” başlıklı araştırma sonuçlarına göre en fazla muayene yapılan branşlar açıklandı. İlk 10’a giren branşlar bakın hangileri…
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanlığı muayene sayılarını açıkladı! En çok hangi branşta muayene yapılıyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü İstatistik, Analiz, Raporlama ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Her Branşta İlk 100 Hastane – 2017 Yılı Ocak- Ekim Dönemi Poliklinik, Yatış, Yoğun Bakım ve Acil Servis İstatistikleri” başlıklı araştırma yayınlandı.

Araştırmaya göre, 2017 yılı Ocak-Ekim ayları arasında toplam 295 milyon 808 bin 57 muayene yapıldı. Yapılan muayene sayısına göre ilk 100’e giren hastanelerin değerlendirildiği raporda, branşlara göre muayene sayıları da incelendi.

Branşlara göre sıralama da yapıldı

İlgili dönem içerisinde branşlara göre muayene sayıları incelemesi sonucuna göre en fazla muayene acil servislerde olurken en az muayene gerçekleştiren branşlar ise en az ise çocuk genetik hastalıkları ile çocuk kalp ve damar cerrahisi branşları oldu.

Yapılan araştırmada en çok muayene yapılan 10 branş sıralaması şöyle:

  1. Acil Tıp
  2. İç hastalıkları
  3. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
  4. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları
  5. Göz Hastalıkları
  6. Kadın Hastalıkları ve Doğum
  7. Ortopedi ve Travmatoloji
  8. Genel Cerrahi
  9. Deri ve Zührevi Hastalıkları
  10. Nöroloji

 

 

muayene sayıları
braşlara göre muayene
her bransta ilk 100 hastane
acil servis istatistikleri
Yorum (11)
acil
sağlıkta şiddet ve hakaret acillerin en büyük derdidir.ambulans ile hasta sevklerindeki zorluklar ve sıkıntılar aşırı çoktur.bazı uzman doktor kaprisleri ve bazı uzman doktor konsültasyonlarındaki aşırı zorluk bu mesleği öldürmüştür.acilin derdinden anlayan ve acile koşan uzmanlarımıza ise burdan sonsuz teşekkürler.
15
Cevapla
Yemrey
Bir memlekette doğal afet, salgın vs...Olmadıkça en çok acil servislere başvuru olması kabül edilemez sayın yetkililer. Lütfen bu yanlışı düzeltin, bu öğünülecek bir durum DEĞİL...
28
Cevapla
Erdem Şimşek
Buna rağmen en çok döneri alan dahiliyeci veya çocukçular değil. Performans puanlarının mutlaka yeniden düzenlenmesi lazım.
15
Cevapla
murtaza
En fazla poliklinik hastası bakan hastanede kayseri eğitim araştırmadır. Ben bu hastanede çalışan bir hekim olsrak bunu bir başarı olarak görüyor muyum? tabiki hayır. başhekimin tek derdi daha fazla poliklinik açmak daha fazla hasta bakılması. doktorlar poliklinikde daha fazla hasta bakmaya zorlanıyor. üzerimizde böyle bir baskı var. bu arada bir hastaya ne kadar vakit ayırılmış? gerçekten hasta ile ilgilenilmiş mi adamın umurunda değil. yeterki skor yüksek olsun. hekim sayısına bakılmadan poliklinik sayısı artırılmaya çalışılıyor..bunuda hekimlerin nöbet izinlerini azaltarak sağlıyor. neymiş bir hekimin nöbet izninde olması nedeniyle kapalı olan bir polikliniğin hastaneye maliyeti bilmem kaç bin liraymış. bir işimiz çıktığında bize verilmeyen nöbet izinleri yerine yıllık izin alıyoruz. zararı bize. fazla nöbet tutmakdan, nöbet izinlerimizin kırpılmasından dolayı ne dinlenebiliyoruz ne çoluğumuz çocuğumuzla ilgilenebiliyoruz. resmen insanlıkdan öıktık köle gibi çalışıyoruz. bu hastane de işin gerçeği ne hastaya kıymet veriliyor ne de hastanede çalışana.
36
Cevapla
Dr. Hakan
Bu tabloya göre tüm Türk vatandaşları en az 1 kez acil hastalık geçirmiş...
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir