Medimagazin logo

Yoğun bakım hastasına sigara verdiler

Adapazarı’nda özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören yaşlı bir hastaya sigara vererek dalga geçen hemşireler, bu anları videoya çekerek görüntüledi. Görüntüleri sosyal medyada paylaşılan ve tepki çeken olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı.
Kaynak: IHA
Yoğun bakım hastasına sigara verdiler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, Adapazarı’nda özel bir hastaneden meydana geldi. Yoğun bakım ünitesinde yatan yaşlı bir erkek hastaya sigara veren hemşireler dalga geçerken bir yanda da cep telefonu ile görüntü çektiler. Önce sigarayı hastaya veren hemşireler daha sonra sigarayı alıp gülüşürken daha sonra tekrar sigara ve çakmak veriyor. Ardından yeniden sigara ve çakmağı alan hemşiler kahkahalar atıyor.

Sigarayı yakmak isteyen yaşlı hasta elinden sigara ve çakmak alınınca öfkeleniyor. Hastayla dalga geçmeyi sürdüren hemşireler “Aaa çakmak ver amcama, az ver bakayım ne yapacak ya, ağzına sokacak kızım bir tane ver bakayım ne yapacak. Ben vereceğim sana bir dal. Sen sigara içiyor muydun? Ver kız ver, verelim bir dal al çakmak da al. Hemen sokuyor ağzına. Ağzına koy önce.” diye dalga geçtiler.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Sakarya’da özel bir hastanenin yoğun bakımında kaydedilen (Hastaya sigara içirilmesi) görüntüler üzerine, İl Sağlık Müdürlüğünce soruşturma başlatıldığı bildirildi.

yogun bakim
hasta
sigara
adapazari
Yorum (7)
Frankie Bellevan
Olayın Savunulacak Bir Yönü Yok Ama Şurası da bir Gerçek ki : Medya Ağırlıklı olarak Sağlıkçılara olmak üzere , Hücum Borusunu Tekrar çaldı.. Büyük Taarruz başladı... Bu tip Haberleri Çok Sevdiklerini Bildiğimizden , Bunca Yıl Nasıl Sabrettiler ( Konjonktür Gereği ) ona Şaşırmak Lazım..: Asıl Amaç Daha önce Kanka ( waterproof , Water resistant ) oldukları Hükümeti Eleştirmek ama olan Sağlık Çalışanlarına olacak , Fatura Onlara kesilecek... Genç Kardeşlerimiz Çocukça ( Sorumsuzca da denilebilir ) Davranışlar Sergileyerek Başlarını Yakacak , Böyle Şeylere Meydan ve Fırsat verrmesinler.. asıl Kurban Mevsimi , Av Mevsimi Şimdi Başladı... Geçmiş ola artık...
17
Cevapla
Allı Turna
Hemşiresi sağlık sistemine benzeyen ülke. İşine, yaşlısına ve hastasına saygı göstermeyen, kötü yürekli, asla empati yapamayacak insan profilini hemşire diye diplomalandıran zihniyete de yazıklar olsun. EĞİTİMSİZ ÖĞRETİM OLMAZ, OLURSA SONUCU BU HEMŞİRELER GİBİ OLUR. Yazıklar olsun sizi hemşire yapana da, eğitmeden, insanlık öğretmeden ortaya salan ana babaya da. Amca ısrar etseydi de verselerdi sigarayı kızmazdım. Doğru bulmazdım ama anlayabilirdim. Hatta o amcaya empati kurduklarını düşünürdüm. 60 yıl sigara içen yenilmez oluyor bilirim. Ama bu insanlıktan nasiplenmemişler, konuşulanları duymayan, anlamayan herşeyden habersiz bir yaşlı adamla alay ediyor. Benim babam da 80 yaşında. Yoğun bakımda yattı. Yatarken bitki gibiydi, birşey duymuyor anlamıyordu ama şimdi gazetesini de okuyor, haber programını da seyrediyor. Yaşlı yurttaşın işitme sorununu, sigara bağımlılığını kendilerindeki gibi akıl fukaralığı sebepli zannetmişler. Yazıklar olsun. Ülke insan çölü oldu. Yazıklar olsun, yazıklar olsun...
28
Cevapla
Frankie Bellevan
Yanlış ilaç Verip de Ölümüne Sebebiyet mi Vermişler ??? Türkiye'de Çok daha Önemli Konular var.. Ama Onlatrla ilgilenmezler.. Ne Yazık ki Bizim Milletimizin İlgi alanına Bu Haber daha Çok Girer... Sonra da Sağlık Çalışanlarına Saldırmak için Bunları Bahane ederler.. Oradan da Çok Haber( Ekmek ) Çıkar Bunlara... Mahkemelerde de Bu Tip haberleri izleyip Zıvana'dan Çıkıp , Tahrik olduklarını Söyler , Haksız Tahrik Nedeniyle de Cezadan Yırtarlar... Bu Defa , Erteleme Cezası Bile almazlar... Lüküs Hayat.. Oh Ne Rahat...!
20
Cevapla
Ahmet Doğru
Daha bu ne ki ... Önce hemşirelerin kalitesi düştü mesleğe daha erken başlıyorlar bundan dolayı şimdi görmeye başladık etkileri. Sonra asıl doktorları görün siz .. Bu kadar uyduruk tıp fakültesiyle yetişecek ihracat fazlası doktorlar sisteme girince asıl cümbüş başlayacak :)
38
Cevapla
dr mayer benzingen
yıl 1995...stajer öğrenciyken nöroloji profösörü hocamız, arkadaşlarımızla vizitte iken yaşlı bir bayan hastayı muayene etmemi söyledi...ben hasta yatağına yaklaşarak 'otur bakayım ..teyze!' dedim...hocam bir anda bana kızarak 'ne demek teyze, hastaya ismi ile hitap edip otururmusun fatma hanım 'diye hitap etmemi söyledi....hasta yok, hastam var dedi...hasta önemliydi dr önemliydi...emek ve saygı önemliydi...! adap edep vardı..koridorlarda tiril tiril giyinen beyaz önlüklü doktorlar vardı...!...kuşlar göçüp gittiler sıcak ülkelere.... toplum ektiğini biçiyor!
44
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir