Medimagazin logo

Amgen ve Mustafa Nevzat Pazar Erişim ve Ar-Ge Direktörlüğü görevine Dr. Bilgen Dölek atandı

Ticari operasyonlarının tüm ortamlarda daha güçlü temsil edilebilmesi adına Pazar Erişim ve Ar-Ge ekiplerini birleştiren Amgen ve Mustafa Nevzat Pazar Erişim ve Ar-Ge Direktörlüğü görevine Dr. Bilgen Dölek getirildi
Amgen ve Mustafa Nevzat Pazar Erişim ve Ar-Ge Direktörlüğü görevine Dr. Bilgen Dölek atandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Biyoteknoloji şirketi Amgen Türkiye’de Mustafa Nevzat Ticari Operasyonlar ve Teknik Operasyonları tek merkezden yönetilmeye başladı. Bu kapsamda Amgen ve Mustafa Nevzat İlaç ticari operasyonlarının tüm ortamlarda daha güçlü temsil edilebilmesi adına Pazar Erişim ve Ar-Ge ekipleri de birleştirildi. Şirkette Pazar Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü olan Bilgen Dölek bu sorumluluğunun yanı sıra Ar-Ge Biriminin yönetimini de üstlenerek Pazar Erişim ve Ar-Ge Direktörü oldu. 

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimini İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde tamamlayan Dr. Bilgen Dölek, yüksek lisans ve doktora çalışmaları süresince, TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü ile Düzen Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi’nde birim sorumlusu olarak görev aldı. Bu süreçte, farklı genetik hastalıkların tanı ve tedavisinde biyoteknolojik yöntemlerin uygulanması ile ilgili gerçekleştirilen projelere katılım sağlayan Dölek’in bu alanda çeşitli bilimsel yayınları da bulunuyor. 

Sağlık endüstrisinde görev yaptığı 16 yılın 12 yılında ilaç endüstrisinin önde gelen firmalarından Bristol-Myers Squibb ve Amgen Türkiye şirketlerinin yönetim ekibinde çalışan Dr. Bilgen Dölek, bu şirketlerde Kıdemli Medikal Müdürlük, İş Birim Direktörlüğü, Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörlükleri gibi pozisyonlarda görev aldı. Son olarak dünyanın dev biyoteknoloji şirketlerinden Amgen Türkiye ve bağlı şirketi Mustafa Nevzat İlaç’ta, Pazar Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü olan Dölek, 1 Şubat itibariyle Pazar Erişim ve Ar-Ge Direktörlüğü görevine başladı. Dr. Bilgen Dölek yeni görevinde Pazar Erişim, Ar-Ge, Kurumsal İlişkiler ve Sağlık Politikalarından sorumlu olacak.

amgen
bilgen dölek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir