Medimagazin logo

Eczacılar, Sandoz ile 'İlacın Tarihine' Yolculuk Yapacak

İlaç pazarının global lideri Sandoz, ilk olarak 1986 yılında gerçekleştirdiği “Eczacılık ve İlaç Toplantıları” serisinin 4. Türkiye turunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. İlacın insanoğluna ilk sunuluşundan, günümüzdeki biyolojik ürün üretim teknolojisine kadar gelen süreci adım adım anlatan toplantılarda bu konuya özel hazırlanan bir film de gösterilecek. Dünya’nın ilk biyobenzer ilaç üreticisi olan Sandoz’un bu alana yaptığı yatırımlar ve biyobenzer ilaç üretiminin aşamaları da toplantıların gündem maddelerinden biri olacak.
Eczacılar, Sandoz ile 'İlacın Tarihine' Yolculuk Yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Ekim ayında başlayacak olan “Eczacılık ve İlaç Toplantıları” serisinin bu yılki ilk durağı, Erzurum olacak. 18 Ekim’de Erzurum’da düzenlenecek olan program, 29 Kasım’da Diyarbakır, 30 Kasım’da ise Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek. 

“Eczacılık ve İlaç” başlıklı toplantılarda, Prof. Dr. Ecz. Osman Özdemir ile Novartis Grup Türkiye Başkanı - Sandoz Türkiye Genel Müdürü Dr. Altan Demirdere konuşmacı olarak yer alacaklar. 

Prof. Dr. Ecz. Osman Özdemir, “Değişen Eczacılık” başlıklı sunumunda, geleneksel dönemden insan odaklı uygulamalar dönemine kadar eczacılığın gelişimini ele alacak. Prof. Özdemir, “Dünyada eczacılık gelişmeleri nelerdir?” sorusuna detaylarıyla yanıt vererek, Türkiye ve dünyadaki iyi eczacılık uygulamalarını anlatacak. 

Dr. Ecz. Teknolog Altan Demirdere ise sunumunda, “İlacın Tarihi, Modern İlacın Keşfi ve Dünyada ve Türkiye’de İlaç Sanayi” konularına detaylı olarak değinecek.

Bu organizasyonun, sağlık zincirinin hastaya en yakın halkası olan Eczacılar açısından önemini Demirdere, şu şekilde değerlendiriyor: 

“Bugün dünyada 2 bini aşkın ilaç fabrikasında üretilen yaklaşık 800 bin ilaç ve bu ilaçların takdim edildiği 1.5 milyonun üzerinde farklı galenik form mevcut. İlacı son noktada hastaya sunan eczacılarımızın, hasta sağlığı ve akılcı ilaç kullanımı konusunda çok önemli rolü olduğuna inanıyoruz. Bu noktada Sandoz olarak biyobenzer ilaç teknolojisine önemli yatırımlar yapıyoruz. Dünya’nın ilk biyobenzer ürünü olan Somatropin etkin maddeli rekombinant büyüme hormonu Sandoz tarafından üretildi ve 2006 yılında Avrupa ülkelerinde pazara verildi. 2007 yılında ise Avrupa Tıp Ajansı (EMA) kronik böbrek yetmezliği olan hastalardaki anemiyi tedavi etmek amacıyla kullanılan HX575 molekülünü ilk epoetin alfa olarak onayladı. Avrupa’da pazar lideri olan bu ilacı Türkiye’de henüz pazara sunduk. Biyobenzerlerin onaylanması analitik bir şekilde yapının tanımlanması, preklinik ve klinik çalışmalar ile birlikte çok kapsamlı bir değerlendirme sonrasında oluşmaktadır. Bunun için yüksek teknolojiye sahip üretim tesislerimiz bulunuyor. Sandoz’un tüm dünyada pazara verilmiş olan 6 tane biyobenzer ürünü var. Bunlardan 2 tanesi Türk Tıbbının hizmetine sunulmuş durumda. Biyobenzerler giderek hastalıkların tedavi süreçlerinde önemli yer almaya başlayacaklar ” 

2018 yılında 3 il ile başlayan “Eczacılık ve İlaç Toplantıları” serisi, Türkiye turuna 2019 yılında da devam edecek. 

eczacılar
sandoz
ile
'i̇lacın
tarihine'
yolculuk
yapacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir