Medimagazin logo

Genzyme Türkiye Gaucher Proje Ekibine 'En İyi Uygulama' Ödülü

Sanofi Grubu şirketlerinden, nadir görülen hastalıklar alanında lider olan Genzyme’ın dünyada faaliyet gösterdiği ülkeler arasında düzenlediği “2015 Gaucher En İyi Uygulama Ödülü” Genzyme Türkiye proje ekibinin oldu.
Genzyme Türkiye Gaucher Proje Ekibine 'En İyi Uygulama' Ödülü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaklaşık 100 ülkede nadir görülen hastalıklar için ürün ve hizmet geliştiren Genzyme, her yıl Gaucher hastalığı alanında “En İyi Uygulama” yarışması düzenliyor. MENA, Pakistan, Fransa, Romanya ve Türkiye’nin ilk 5’e kaldığı bu yılki yarışmada “Uzmanlıklar Arası Köprü” projesiyle en fazla oyu alan Türkiye, bu ödüle layık görüldü. Proje sayesinde Gaucher gibi ciddi bir hastalığın erken teşhis edilmesi ile ortaya çıkabilecek komplikasyonların ve ölümlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bunun sağlık harcamalarında ortaya çıkan ekonomik kaybın azaltılmasına da önemli bir katkısı oluyor. Böylece, “Uzmanlıklar Arası Köprü” projesi hem ekonomik, hem de sağlık alanlarında ülkeye katkı sağlıyor.

Genzyme Türkiye ekibi, “Uzmanlıklar Arası Köprü” projesini hayata geçirdi, hastalık teşhis oranları arttı

Nadir bir hastalık olan ve tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanan Gaucher hastalığı hakkında farkındalık oluşturulması amacıyla hazırlanan Uzmanlıklar Arası Köprü projesi geçtiğimiz yıl hayata geçirildi. Proje kapsamında hastalığın teşhis edilmesinin hızlandırılması amacıyla farklı branşlardan hekimler bir araya getirildi ve bu hekimler hastalığa ilişkin bilgi alışverişinde bulundular. Gaucher hastalığına ilişkin bu buluşmalar ve vaka paylaşımları sonucunda Gaucher hastalarının teşhisinde önemli artışlar meydana geldi.

“Bizim için ödülden çok hasta ve ailelerine dokunmak daha önemli”

Genzyme Türkiye ekibinin Nadir Görülen Hastalıklar ve Endokrinoloji’den sorumlu İş Birim Direktörü Neslihan Yüce, Genzyme Türkiye ekibinin dünya çapında ödül almasının önemli bir başarı olduğunu vurgulayarak “Genzyme’ın erken teşhis ve tanının önemi konusunda düzenlediği farkındalık çalışmaları şirketin bu alanda başarı hikâyeleri yazmasına da vesile oldu. Genzyme Türkiye olarak daha önce de pek çok ödül aldık. Hekimler arasında köprü oluşturarak Gaucher hastalığı hakkında farkındalık yarattığımız “Uzmanlıklar Arası Köprü” projesi ile hastaların hayatlarında fark yaratabildiğimiz için gururluyuz. Ödül almaktan çok hastalığın teşhis edilebilmesi aşamasında sağladığımız başarı, hasta ve ailelerine dokunmak bizim için çok daha önemli” açıklamasında bulundu.

endüstri
genzyme
en iyi uygulama
neslihan yuce
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir