Medimagazin logo

Roche’dan 2019’un üçüncü çeyreğinde güçlü büyüme

Roche’un grup satışları 2019’in ilk dokuz ayında %10 oranında artarak, 46.1 milyar İsviçre Frangı seviyesine ulaştı ve şirket bu yıla ilişkin öngörülerini üçüncü kez yükseltmiş oldu. Üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Roche’un bu performansında, ilaç ve diagnostik alanında sunulan yeni çözümleranahtar rol oynadı
Roche’dan 2019’un üçüncü çeyreğinde güçlü büyüme
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bilimsel bilgi birikimi, Ar-Ge gücü ve stratejik yatırımlarıyla dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden biri olan Roche, 2019 yılının ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin grup satışları sabit kur cinsinden bir önceki seneye göre %10 artarak 46.1 milyar seviyesine ulaştı. İlaç Bölümü’nün satışları %12 artışla 36.6 milyar İsviçre Frangı seviyesine çıkarken, Diagnostik Bölümü’nün satışları ise %4 oranında yükselerek 9.5 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşti.

Şirketin yılın ilk dokuz ayında çok güçlü bir büyüme yakaladığını belirten Roche Grup CEO’su Severin Schwan, “Hastaların hizmetine sunduğumuz yenilikçi tedavilerimizle onların hayatında fark yaratmaya devam ediyoruz. Yeni hastalık alanlarına başarıyla giriş yapıyoruz ve ağır hastalıklarla yaşayan daha fazla hastaya yarar sağlamak için önemli yeni tedavi seçenekleri sunuyoruz. İlaç birimimizde yeni tedavilerimize yönelik güçlü talep ve ürün hattımızda devam eden ilerlemelerin yanı sıradiagnostik birimimizin de özellikle immünodiagnostik alanındaki büyümesine bağlı olarak, 2019 yıl sonu için beklentilerimizi iyileştirdik ve bu yılın ötesinde de büyümeye devam edeceğimize eminim” dedi. 

2019’da satışlarda yüksek tek haneli büyüme ve satışlara paralel olarak hisse başına yüksek kazanç artışı bekleyen Roche, ayrıca İsviçre Frangı cinsinden daha da yüksek temettü artışı gerçekleştirmeyi öngörüyor.
 

roche
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir