Medimagazin logo

Çizgi filmle ameliyat eğitimi

ANKARA Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kuzu, yanlış ameliyatlarda erkeklerde iktidarsızlık, kadınlarda cinsel işlev bozukluğuna neden olan kalın bağırsak kanserinin tedavisi için çizgi filmlerden oluşan bir eğitim DVD’si hazırladı
Çizgi filmle ameliyat eğitimi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)-ANKARA Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kuzu, yanlış ameliyatlarda erkeklerde iktidarsızlık, kadınlarda cinsel işlev bozukluğuna neden olan kalın bağırsak kanserinin tedavisi için çizgi filmlerden oluşan bir eğitim DVD’si hazırladı.

Prof. Dr. Kuzu, yeni yöntemler kullanılarak yapılan ameliyatı, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin desteğiyle hazırlanan DVD’de, çizgi filmle anlattı. Kalın bağırsak kanserinin görülme sıklığı açısından Türkiye’de listenin üst sıralarında olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ayhan Kuzu, “Kalın bağırsak kanseri özellikle makata yakın olan rektum bölgesinde daha sık görülmektedir. Rektum kanserleri kalın bağırsağın yerleşim yeri leğen kemiğinin rahim, prostat ve idrar torbalarına komşu olması nedeniyle de tedavisi özellik arzediyor” dedi.
Kalın bağırsak ameliyatlarının sinir uçlarına çok yakın olan bölgede gerçekleşmesi dolayısıyla yanlış ameliyatların erkeklerde iktidarsızlık, kadınlarda cinsel işlev bozukluğu, idrarını tutamama, doğal yollardan tuvalet ihtiyacını giderememe gibi sorunlara neden olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kuzu, hazırladıkları 270 dakikalık Otonom Sinir Koruyucu Rektum Kanseri Cerrahisi eğitim DVD’sinde ameliyatı en ince ayrıntısına kadar anlattıklarını söyledi.

Söz konusu DVD’nin Türk cerrahi eğitiminde bir ilk olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kuzu, “İçinde anatomik çalışmalar yer alıyor. Bir ameliyat baştan sonra çizgi film haline getirildi. Ameliyat 20 alt bölüm halinde tüm ayrıntılara kadar anlatıldı. Özelikle makata yakın olan kesimde bulunan sinir uçlarının nasıl korunacağı tüm detaylarıyla yer alıyor” diye konuştu.

Hürriyet

çizgi
filmle
ameliyat
eğitimi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir