Medimagazin logo

Bakanlığın tedavi algoritmasında 2 ilacı bulunan Koçak Farma Covid-19 için ilaç ve aşı çalışmalarını hızlandırdı

Sağlık Bakanlığı Covid-19 tedavi protokollerinde birincil tedavi olarak yer alan 2 ilacının ruhsat aşamasında olduğunu belirten Koçak Farma Genel Müdürü, ilaç ve aşı çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti
Bakanlığın tedavi algoritmasında 2 ilacı bulunan Koçak Farma Covid-19 için ilaç ve aşı çalışmalarını hızlandırdı
Koçak Farma CEO ve Genel Müdürü Uzm. Dr. Hakan Koçak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye’nin en büyük üretim tesislerine sahip yerli ve milli ilaç firması olan Koçak Farma ülkemizi tehdit eden küresel pandemi COVİD-19 için ilaç ve aşı çalışmalarını hızlandırdı.

Sağlık Bakanlığı  Covid-19 tedavi protokollerinde  birincil tedavi olarak yer alan 2 ilacının ruhsat  aşamasında olduğunu belirten Koçak Farma Genel Müdürü Uzm.Dr.Hakan Kocak “Bu ürünlerin ruhsatlanmasıyla Koçak Farma ülkemizin ihtiyacı olan bu ilaçların  tedariğinin garantisi olacaktır. Söz konusu iki ürünün hammaddesinin ülkemizde yerli olarak üretilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Covid-19 tedavi algoritmasında yer alan ve halen kullanımda olan bir ilaçlarının 10 bin kutu olarak Sağlık Bakanlığı’na bağışladıklarını açıklayan Uzm.Dr.Hakan Kocak “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı  Koçak Farma Ar-Ge Merkezi bünyesindeki  Sağlık Bakanlığı Onaylı BSL3/ABSL3 laboratuvarlarında  inaktif COVİD-19 Aşısı ve  Hiperimmun serumu üretimi ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir. Koçak Farma Tübitak tarafından COVİD-19 web portalında yayınlanan yetkinliği olan kişi ve kuruluşlar arasındadır” diye konuştu.

Türkiye’de Covid-19 ile mücadelede ilaç stok ve tedariki ile ilaca erişilebilirliğin hayati önemini bildiklerini belirten Uzm.Dr.Hakan Kocak “Olağan zamanlarda olduğu gibi içinde bulunduğumuz olağanüstü durumda da sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Koçak Farma olarak Sağlık Bakanlığı’nın COVİD-19 tedavi protokollerinde yer alan birçok ürünü üretmeye ve Sağlık Bakanlığımız hastanelerine tedarik etmeye devam etmekteyiz. Bu bağlamda tüm tedarik yükümlülüklerimize ve yeni taleplere cevap verecek kapasiteye sahibiz ve üretime ara vermeden devam etmekteyiz” dedi.


Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde, 140.000 m2 alanda kurulu ve 100.000 m2 kapalı alanda yıllık 500.000.000 kutu üretim kapasitesine sahip ileri teknoloji donanımlı ve Türkiye’nin en büyük kapalı alana sahip ilaç, biyoteknolojik ilaç ve hammadde üretim tesisleri bulunan Koçak Farma, tüm tedavi alanlarında ürettiği 700’ü aşkın ilaçla 49 yıldır insan sağlığına hizmet ediyor.

 

 

Ayrıca İstanbul/Ayazağa’da 50 bin m2 alanda kurulu Koçak Farma Serum Üretim Tesisleri 80 milyon ünite/yıl üretim kapasitesine sahip.  

 

kocak farma
uzm.dr.hakan kocak
covid-19
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir