Medimagazin logo

Diyabet tedavisinde iğnesiz tedavi dönemi başlıyor

Diabet tedavisinde ilk ve tek iğnesiz GLP-1 reseptör agonisti dönemi başlıyor Fransız İlaç Şirketi Servier ve Intarcia arasında imzalanan işbirliği kapsamında, 1 milyar doları aşan yatırımla geliştirilen tedavi yönteminin 3. Faz çalışmaları sonuçlandı. Dünyanın ilk ve tek iğnesiz GLP-1 reseptör agonisti olma özelliği taşıyan ürün, Tip-2 diyabet hastalarında, glikoz düşüşü ve kilo kaybı konusunda iyi sonuçlar veriyor.
Diyabet tedavisinde iğnesiz tedavi dönemi başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Servier tarafından geliştirilen Tip-2 diyabet tedavisinde kullanılacak ürününün 3. Faz çalışmalarının ilk sonuçları açıklandı. Çalışmalar, bu yöntemle tedavi gören hastaların, diğer hastalara kıyasla HbA1c değerlerinde belirgin şekilde düşüş olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, Yöntemin uygulandığı hastalarda daha fazla kilo kaybı sağladığı görüldü.

Yılda bir ya da iki kez deri altına yerleştirilen kibrit çöpü büyüklüğünde küçük bir pompa olarak tasarlanan ITCA 650 adlı ürün, dünyanın ilk ve tek iğnesiz GLP-1 reseptör agonisti uygulaması olacak. Diyabet tedavisinde yeni bir dönemi başlatacak olan ürün, doktor veya hemşire tarafından, hastane veya muayenehane ortamında, 5 dakikalık basit bir işlemle uygulanabilecek.

Servier’in araştırmaları yürütmek üzere işbirliği yaptığı Intarcia Therapeutics şirketi, Tip 2 diyabet hastalarında, yüksek HbA1c’yi düşürmede kullanılan ürünün etkilerini karşılaştırmalı olarak belirlemek üzere bir yıllık tedaviyi kapsayan klinik deneyler yaptı. Deneylerde yeni yöntemin HbA1c ve vücut ağırlığının azaltılması dâhil tüm ölçümlerde daha olumlu sonuçlar verdiği belirlendi. Bu yöntem ile tedavi gören hastaların diğerlerine göre yüzde 0.5’ten fazla glikoz düşüşü ve 2 kg veya üzerinde kilo kaybı sağladıkları görüldü.

Servier İş geliştirme ve Bilimsel İşbirliği Başkanı Pascal Touchon, söz konusu stratejik işbirliğine ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu işbirliği, Servier olarak dünyanın dört bir yanında güçlü olduğumuzun altını çizmekle kalmıyor; aynı zamanda bu alandaki kapsamlı deneyim ve birikimimiz ile Tip-2 Diyabet hastalarına yenilikçi tedaviler götürme konusundaki kararlılığımızı da ortaya koyuyor. Ortak vizyonumuz olan diyabet hastalarına yarar sağlayacak çalışmaların heyecanını paylaştığımız Intarcia ile bundan böyle de yakın bir işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Servier Metabolizma İnovasyon Merkezi Başkanı Dr. Isabelle Tupinon-Mathieu ise konuya ilişkin olarak; “İğnesiz GLP1 reseptör agonisti tedavisi  çok yakın bir gelecekte Tip-2 Diyabet tedavisini yeniden biçimlendirerek, metabolik hastalıklarda hastalara verdiğimiz önem ile örtüşmektedir.” şeklinde konuştu.

 

iğnesiz insülin
diyabet tedavisi
itca 650
iğnesiz glp-1 agonisti
servier
intarcia
ip-2 diyabet tedavisi
hba1c
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir