Medimagazin logo

Doktordan Başhekimliğe 'kapak' gibi savunma!

Doktorların çalışma koşullarının ağırlığı bilinirken, istenen savunmalar çoğu bazen trajikomik durumlar oluşturuyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Doktordan Başhekimliğe 'kapak' gibi savunma!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde çalışan bir hekimin yazdığı savunma, sosyal medyada gündem oldu. Başhekimlerin verilen her şikayette hekimlerden savunma istemesi kimi zaman hekimlerin canına tak eder oldu. İşte onun bir örneği!

 

savunma
izmir
Yorum (18)
sami
Sayın Editör attığınız başlıktan meşrebinizi-siyasi tercihlerinizi anlayabiliyoruz. Ancak Başhekim (yanlış veya doğru siyasi tavır, görüş, davranışları ne olursa olsun) bu savunma tutanağını kullanarak arkadaşa her türlü disiplin cezasını verdirebilir. Arkadaşın yapacağı itiraz idare mahkemesinde de aynen reddedilir. Laubalilik, makama hakaret yanında dini hassasiyetlerle de alay ettiğinden başhekim, isterse savcılığı da harekete geçirebilir.
29
Cevapla
Hüsnü mübarek
Anlayana... Dört dörtlük yazmış meslektaşımız. Sistemi bu hale getirenler utansın. Pişkinlik yoksa tabi...
45
Cevapla
Jane Doe
Meslektaşımıza geçmiş olsun, kendisini haklı buldum. 20 dakikası çok kıymetli kurabiyeci teyze, emekli amca, okul asmış rapor için gelmiş öğrenci, sahte rapor isteyen çağrı merkezi çalışanı, hostes ve öğretmen çok vakit kaybetmişler (!) üzüldüm. Ancak, bir psikiyatri uzmanının Türkçesi böyle olamaz. Cümleler düşük, noktalama berbat. Zannediyorum savunmayı kıvranır halde iken yazmış. Ek olarak, bir doktorun , helal gıda ile helal olmayan gıda arasında ishal ihtimali açısından fark olduğunu düşünmesine fena halde şaşırdım. Zira, bir doktor fen bilir; mikrop senin benim subjektif helal kavramlarımızı, tanımlamamızı bilmez; Mikrop helal veya haram ayrımı yapmaz; Gider, bozulmuş bayat gıdaya yerleşir. Velhasıl-ı kelam bir doktor böyle düşünemez bu bir. Tüm dünya domuz yer ama gıda hijyeni kurallarına uygun yapıldığı için kimseye birşey olmaz bu iki. Helal veya olmayan diye birşey yok Türkiye'de. Bu ülkede devlet elinde kesilen etlerin hepsi helaldir, bu da üç. Ha şerefsize rastlarsan ve sana leş yedirirse o ayrı. Konuyu sulandırıp, dini hassasiyetlere dokunmasından rahatsız oldum. Doktor din konuşmaz. Konuşsa da böyle saçmalamaz. Belki bir şekilde dalga geçmeye çalışmış ancak kendini tam ifade edememiş. İshalken oturduğu sandalyeyi hipo ile temizlemiştir inşallah. Klavyeye de aynı muameleyi yaptığını umarım. Son olarak: O gün çalışmaması gerekirdi. En azından kamu hastanesinde böyle olması lazım gelirdi( özeller işkence ediyor bilirim). Siz sayın kardeşim, döner kesilmesin, hasta mağdur olmasın diye bu şekilde davrandıkça değersiz ve hor görülmeyi kabul ediyorsunuz. Yapmayın. O bir günlük hastalıktan maddi kayba mı uğruyorsun, bırak gitsin. Yoksa köle olursun. Hamiş: Dost tavsiyesi. Helal gıda denen şeyin alıcısı, " normal " gidadan daha azdır. Yiyeceklerinizi " işlek" ve " normal" müesseselerden alın. Türkiye'de izinli, ruhsatlı tesislerde helal olmayan gıda yok. Bu kavram, halkımızca bilinir. Helal sertifikası siyasi ve ekonomik bir uygulamadır. Anamız babamız haram mı yiyordu yıllardır? Saçmalamayı bırakın. Biz radikal dinci Arap veya Pakistanlı değiliz.
44
Cevapla
veli koş
eğitim aldığımız hastanede hep anlatırlardı.çok dahiliye uzmanı abimizin de aynı vesileyle savunması alınmış.Ancak o bu kadar uzatmamış.Kısaca şöyle savunma vermiştir.' tuvaletteydim s.ç.y.d.m demiştir.' gerçektir.Yani demem o ki biz de insanız insani ihtiyaçlarımız olabilir
25
Cevapla
hasan yağbasan
savunma mı yazmış alay mı etmiş belli değil..
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir