Medimagazin logo

Türkiye’nin en parlak 100 şirketinden biri Koçak Farma

TÜRKONFED  ve Londra Borsası işbirliğiyle hazırlanan Türkiye'nin en parlak 100 şirketini kapsayan liste açıklandı. İlaç sektörünün önde gelen firmalarından Koçak Farma listede yer alan tek ilaç firması oldu.  
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Türkiye’nin en parlak 100 şirketinden biri Koçak Farma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GSYH’nin 2 katı büyüme

Türkiye’nin ilham veren şirketleri listesine giren 100 şirket, 2013 ve 2016 yılları arasında Türkiye’nin aynı dönemdeki Gayri Safi Yurtiçi Hasıla(GSYH) artış hızının 2 katı üzerinde büyüme gösterdi.

Son üç yılda sürekli büyüme gösteren firmalardan oluşan araştırmanın en geniş dağılıma sahip olması amacıyla, kamuya da açık olan İstanbul Sanayi Odası (İSO) I ve II. 500, Fortune 500 Türkiye (2013 ve 2016) ile BT Haber Bilişim 500 (2013 ve 2016) listeleri kullanıldı.

Koçak Farma “Yükselen Liderler” arasında

”Türkiye’nin Yükselen Liderleri ” listesinde yer alan Koçak Farma aynı zamanda Türkiye’nin ilk onkoloji ve biyoteknoloji üretim tesislerini kurmuştur. Avrupa Birliği GMP uygunluk sertifikasına sahip olan Koçak Farma  Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 140.000 m2 açık ve 100.000 m2 kapalı alana sahiptir.Ayrıca İstanbul Ayazağa serum üretim tesislerinde intravenöz serum üretimini gerçekleştirmektedir.

1971 yılında İstanbul’da kurulan ve Beşeri İlaç ve İlaç Hammaddesi üreten Koçak Farma  İSO sıralamasında  ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alıyor.T.C.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı bir AR-GE merkezi olan Koçak Farma, AR-GE tesislerinde özellikle biyoteknoloji alanında olmak üzere yüksek katma değerli inovatif proje çalışmaları yapıyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ nde düzenlenen Uluslararası Biyoteknoloji Kongrelerinde Türkiye’yi temsil eden Koçak Farma, yenilikçi AR-GE projeleri ile  TÜBİTAK tarafından da ödüle layık görüldü. 

Koçak Farma CEO’su Uzm. Dr. Hakan Koçak

Tıbbın her alanına yönelik ilaç üreten şirketin Türkiye’de kullanılan her iki kutu kanser ilacından birini tek başına yerli ürettiğini ifade eden Koçak Farma CEO’su Uzm. Dr. Hakan Koçak,

“Koçak Farma mevcut ürünleri ve daha yüksek katma değerli inovatif ürünleri geliştirmeye yönelik AR-GE faaliyetleri, bilimsel gelişmelere ve işbirliğine açık politikaları, açık ve etkili iletişimi benimseyen yenilikçi, insana odaklı ve çevreye saygılı yönetim anlayışıyla ilaç sektöründe özel bir konuma sahiptir. Kanser hastalarının tedavisine yerli ilaç üretimi ile yapmış olduğumuz katkı Sağlık Bakanlığı tarafından iki kez ödüllendirilmiştir. 

Türkiye’nin ilk Onkoloji, Biyoteknoloji üretim tesislerini kuran Koçak Farma Avrupa Birliği GMP uygunluk sertifikasına sahiptir. cGMP kurallarına uygun ileri teknoloji ile ürettiğimiz ilaçlar Avrupa Birliği ülkeleri, eski Rus Cumhuriyetleri, Avustralya ve Güney Kore gibi 40’tan fazla ülkeye ihraç ediliyor. AR-GE çalışmalarımız arasında yer alan Türkiye’nin ilk yerli biyoteknoloji ürünü Enoksaparin Sodyum ve ilk yerli rekombinant insülini İnsülin Glarjin ileri teknoloji donanımlı Çerkezköy Biyoteknolojik ürün üretim tesislerimizde üretilerek tıbbın hizmetine sunulmuştur.” dedi.
 

ilaç
firma
koçak farma
türkonfed
Yorum (5)
Frankie Bellevan
once upon a time Bu ve pek çok Sektörde Halis Ağa vardı.. Merhumun Toprağı bol olsun...
9
Cevapla
doktor
Sayın frankie toprağı bol olsun gayrımüslimler için kullanılır.Halis ağa hakkında bilmediğim bir ayrıntı mı var acaba?
1
Cevapla
Frankie Bellevan
Merhum dediğimi farketmediniz mi ?
3
Cevapla
emeklidoktor
Merhumda sıkıntı yok.Ben toprağı bol olsun kısmını merak etmiştim.Neyse rahmetlinin gayrımüslim olduğuna dair bir bilgi yok sanırım.Gerisine takılmaya gerek yok o halde.
2
Cevapla
Frankie Bellevan
Selamlar,Sevgiler, Saygılar Emekli Doktor.. Amaç sadece Hatırlama ve Hatırlatma idi.. Halis Ağa ile ilgili Herkesin hafızasında olumlu ,olumsuz pek çok bilgi mevcuttur.. Ben Hayırsever ve iyi bir İnsan olduğunu düşünenlerdenim.. Artılarıyla , Eksileriyle Meçhule Göçüp gitti.. İsmi gibi Toprak oldu..
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir