Medimagazin logo

Finlandiya Oturma İzni Almak İçin Yapmanız Gerekenler

Öncelikle Finlandiya’da oturma izni almak için başvuru kategorinizi belirlemeniz gerekmektedir. Yani yapacağınız başvuruyu gelme nedeninize göre yapmalısınız. Başvurunuzu göndermeden önce bu kararı kendiniz vererek gitmeden önce de gerekli evrakları buna göre hazırlamanız gerekiyor. Maalesef gittiğiniz yerde çalışan personel bu konuda size yardımcı olamayabilir. Yine de tedbir olarak belgelerinizin bir tercümesini ve noter onayını alın
Finlandiya Oturma İzni Almak İçin Yapmanız Gerekenler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Finlandiya Göçmenlik Hizmeti tarafından oturma izniniz ile ilgili kararlar belirlenecektir. Vatandaşlık Danışmanlığı ilgili bilgileri de buradan ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.
Başvuru yapacak kişi başvuru gününde bu konularda yetkili makam olan Finlandiya Büyükelçiliğine yasal olarak ikamet etmesi şartı ile başvuru yapabilecektir. Başvurunuzu gönderirken geçerli Türkiye vizenizi de vermeniz gerekiyor. 
Başvuru sırasında formu eksiksiz olarak doldurmaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde yapacağınız en ufak bir eksiklik bile işlemlerin gecikmesine yol açabilir. Formu doldururken kullanabileceğiniz üç adet dil bulunmaktadır. Bunlar Fince, İsveççe ya da İngilizcedir.
İkamet hakkı alsanız bile bazı şartlar önüne çıkabilir. Çalışma hakkı size sınırsız bir çalışma seçeneği sunmamaktadır. Koşullardan bazılarını sıralayacak olursak ilk olarak bir şirketin uzman ya da yönetiminde olmanız gerekmektedir. Uzmanlık durumunda ise bir beceri gerekir. Spor ile ilgili konular da size yardımcı olacaktır. Örnek verecek olursak profesyonel atlat olabilirsiniz ya da spor hakimi, antrenör, hakem olabilirsiniz. Bir organizasyon ile de gidebilirsiniz. Fakat gideceğiniz bu organizasyon din ya da kar amacı gütmeyecek şekilde olmalıdır.
Vatandaşlık edinmek için dil ine kadar iyi konuştuğunuz, belirlenen kimlik, ikamet edeceğiniz süre ve gideceğiniz yer, size destek olan araçlar ile ödeme konusunda üstünüze düşenleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Gerekli olan bütün bu evraklarınızı hazırladıktan sonra Finlandiya Göçmenlik Hizmeti ile ilgili binalardan birini ziyaret edebilirsiniz.  
Finlandiya’da 90 günden fazla kalarak okumak ya da çalışmak istiyorsanız bunun için oturma iznine ihtiyaç vardır.  90 gün boyunca isterseniz oturma izni olmadan da vizesiz bir şekilde eğitim alabilirsiniz. AB üyesi olan ülkeler için durum farklılık göstermektedir. Oturma izni olmadan da burada kalabilirsiniz. 
Bir Finlandiya vatandaşı olursanız Finlandiya’ya gönderilmeniz kaçınılmazdır. Fakat Finlandiya’dan sınır dışı edilmezsiniz ve kişiler kendileri istemediği süre başka ülkelere teslim edilmez. Finlandiya’da 18 yaşının doldurmuş olan her birey oy kullanma hakkına sahip olur. Finlandiya bir AB üyesidir. Bununla orantılı olarak Finlandiya vatandaşı olursanız siz de AB vatandaşı sayılırsınız. 18 yaşını doldurmuş erkekler için de askerlik zorunlu bir görevdir. 
Finlandiya’nın başkenti Helsinki’dir. Gezilecek Yerler görme fırsatı olmayanlara oldukça güzel detaylar vermektedir. Finlandiya Kuzey Avrupa’da bulunur. İsveç ve Rusya arasındadır. İklimi soğuk ve ılımandır.  Buranın resmi dilleri Fince ve İsveççedir. Finliler genellikle sakin yapılı insanlardır. Finlandiya para birimi Avro’dur.  Finlandiya’da tıbbi tesislerde oldukça iyidir fakat eğer AB vatandaşı değilseniz bu konuda maliyet biraz yüksek olacaktır.

finlandiya
oturma
i̇zni
almak
i̇çin
yapmanız
gerekenler
Yorum (4)
Gamze
Finlandiya'da 90 günün altında kalsanız dahi öğrenci olarak, oturma izni almak zorundasınız yanlış bilgi paylaşmayın lütfen.
22
Cevapla
ilhan akel
finlandiyaya gitmek için askerlik şartmı gidip gelsek hani sonra yapsak olurmu açil
8
Cevapla
Fatih
Meraba nişanlım finlandiyada yasiyo ve finlandiya vatandasi 2020 ağustos ayından düğünümüz var düğünden sonra benim oturum alabilmem için başvuru yapacaz başvuru en fazla kaç ayda sonuçlanır ve oturum izninimin çıkma şansı nekadar gerekn evraklar neler evrakları yazılamamış için herhangi şirkete başvurmamız gerekiyomu yada direk konsolosluktanmi başvuru yapmalıyız
15
Cevapla
Ilyasguzel
Arkadaslar ben turkiyedeyim simdi oturum onalanmıs bana kac gunde gelir kimligim
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir