Medimagazin logo

İmplant tedavisinde nelere dikkat edilmeli?

Günümüzde implant tedavisi, diş eksikliği söz konusuysa uygulanan en etkili yöntemdir. İmplant, doğal dişler için en doğal çözümü sağlamaktadır. Dişlerde fonksiyon ya da estetik kaybı olduysa, gidermek için protezlerle desteklenen, çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri kullanılır.
İmplant tedavisinde nelere dikkat edilmeli?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İmplant uygulaması, başarılı olduğu durumlarda, yaşam boyu rahatlıkla kullanılabilir. Ana malzemesi titanyum olan implantların geleneksel köprü ya da protezlerle kıyaslanınca, daha fonksiyonel olduğu gözlemlenmektedir. Üstelik, implantlar kişilerde doğal ve estetik bir görünüm de sağlayarak, son derece yüz güldürücü sonuçlar ortaya koymaktadır.

Teşhisin doğruca yapılması, alanında uzman ve tecrübeli hekimler sayesinde diş implantı, oldukça başarılı şekilde sonuçlanan bir tedavi yöntemidir. Diş implantı Ankara’da implant uygulaması yapmadan önce bazı değerlendirmeler yapılmaktadır. Hastalarda implantları yerleştirmek üzere yeterli kemik yapısının varlığını kontrol etmek, eğer yoksa yapay kemik oluşturulması gibi ön hazırlıklar yapmak gerekmektedir. Ayrıca yaraların iyileşmesini zorlaştıracak sistemik bir rahatsızlığın olup olmadığı da önemlidir. İşlemde kullanılacak olan vidaların boyunu ve genişliğini karşılayacak şekilde uygun çene kemiği olmalıdır. 

Tüm bu değerlendirmelerden sonra, implant tedavisi gerçekleştirilebilir. 

Çankaya diş hekimi tarafından uygulanan implant tedavisi, hastanın dişlerine ve ağız sağlığına dikkat etmesi ile uzun ömürlü olabilmektedir. Ağız ve diş sağlığına önem vermek, düzenli diş temizliği yapmanın ötesinde, sigara ve alkol kullanımının da olmamasını gerektirmektedir. 

İmplant tedavisinin yalnızca işlevsel değil, estetik kaygıları da gidermesi, kişilerde implant tedavisinin hayat kalitesini olumlu etkilemesini sağlamaktadır. 

Ankara estetik diş hekimi hizmetleri, genel olarak kişilerin yaşam kalitelerini yükseltmeyi hedeflemektedir. Dişin estetik görüntüsü, kişilerin kendilerine olan özgüvenlerini geliştirmeye yardım eder. Dişlerdeki lekelenmeler, renkte zaman içerisinde oluşan değişimler, diş çürükleri, dişlerde oluşan şekil bozuklukları ve diğer tüm diş estetiğiyle ilgili sıkıntılar, kişilerin hem kendilerine olan güvenlerini hem de sosyal ilişkilerini zedelemektedir.

Hastalara yapılan estetik diş hekimliği uygulamaları sayesinde, kişilerin ağız ve dişleriyle ilgili yaşadıkları estetik kaygılar sona erebilmektedir. Hastalarda sağlıklı şekilde, şekil, renk ve pozisyon bozuklukları iyileştirilebilmektedir.


Ankara’da estetik diş hekimliği konusunda daha detaylı bir bilgi almak için Dr. Dt. Gürkan Erenel’in resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.


 

implant
diş
tedavi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir