Medimagazin logo

Bağışlarla 13 sağlık ocağı

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, kent merkezi ve ilçelerde 2003 yılından itibaren hayırseverler ve belediyelerin işbirliğiyle 13 sağlık ocağının hizmete açıldığını bildirdi.
Bağışlarla 13 sağlık ocağı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, kent merkezi ve ilçelerde 2003 yılından itibaren hayırseverler ve belediyelerin işbirliğiyle 13 sağlık ocağının hizmete açıldığını bildirdi.

Bu sağlık ocaklarının, bulundukları bölgelerde önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Küçükkendirci, hayırsever Ahmet Büyükanbarlar'ın yaptırdığı Selçuklu Merkez 20 Nolu Mevlüt Büyükanbarlar Sağlık Ocağı'nın Fatih ve Işıklar mahalleleri civarında 24 bin 452 nüfusa hizmet verdiğini bildirdi.

Yine hayırsever Zeki Altındağ tarafından Sancak Mahallesi'nde yaptırılan sağlık ocağının 27 bin 83 kişiye sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Küçükkendirci, şunları kaydetti:

“Meram Belediyesine ait arsa üzerine Mustafa Sert tarafından yaptırılan sağlık ocağı 26 bin 535, Muazzez Uyar tarafından Selçuklu'nun yazır mahallesine yaptırılan sağlık ocağı 28 bin 217, Abidin Erçal ve Cömert Çetinkaya tarafından Meram Belediyesine ait arsa üzerine yaptırılan sağlık ocağı 26 bin 667 kişiye hizmet vermektedir. Ayrıca Beyşehir ilçesi Müftü Mahallesi'ne Ahmet Yavuz'un, Seydişehir ilçesine de Emekli Albay Muammer Tolasalı'nın yaptırdığı sağlık ocakları yaklaşık 18 bin 500 nüfusa hizmet sunmaktadır.”

Karatay, Meram ve Selçuklu belediyelerinin işbirliğiyle de 6 sağlık ocağının faaliyete başladığını, buralarda toplam 129 bin 670 kişiye hizmet verildiğini bildiren Küçükkendirci, son 5 yılda hayırseverler ve belediyelerin yaptırdığı yeni sağlık ocaklarından hizmet alanların sayısının 250 bini geçtiğini kaydetti.

Küçükkendirci, bunların dışında merkez ve ilçelerde diğer İl Özel İdaresi, dernek destekleri gibi diğer kaynaklarla yaptırılan 10 yeni sağlık ocağı daha bulunduğunu, 5 sağlık ocağının da inşaatının sürdüğünü kaydetti.

Bu sağlık ocaklarıyla sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürmüş olduklarını vurgulayan Küçükkendirci, “böylece hastanelerdeki yoğunluğun önüne de geçilmiş oluyor. Hastanedeki yükün azalması, buraya gelen hastaların daha kaliteli hizmet almasını sağlıyor. 250 bin kişinin en küçük rahatsızlıkta hastanelere koşması, yoğunluğu önemli derecede artıracaktır. Hayırseverlerin sağlık ocağı yaptırma konusunda desteklerini bekliyoruz” dedi.

Hürriyet

bağışlarla
13
sağlık
ocağı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir