Medimagazin logo

İnternetten kontrollü muayene

Türkiye genelindeki hastanelerde, muayene sırasında sosyal güvencesi olanların durumları bilgisayar ortamında internet üzerinden kontrol ediliyor.
İnternetten kontrollü muayene
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye genelindeki hastanelerde, muayene sırasında sosyal güvencesi olanların durumları bilgisayar ortamında internet üzerinden kontrol ediliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Devlet Hastanesi yetkilileri, sosyal güvenlik kurumlarında uzun süredir devam eden muayene sırasında provizyon uygulamasının 1 Temmuz tarihinden itibaren başladığını belirterek, "Yeni uyulamaya göre hastanelere muayene için gelen hastalarımız bankolar önüne geldiklerinde gerekli bilgileri bilgisayara giriliyor. 5-6 saniye içinde bu kişinin bilgileri İnternet ortamında SSK, Yeşil Kart, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nün İnternet sitesine bağlanıp bu kişinin borcunun olup olmadığını, karnesinin geçerli olup olmadığının bilgileri teyit ediliyor. Bu sayede kişinin muayene olmasına mani bir durum olmadığı belirlendiğinde kendisine provizyon numarası veriliyor. Bu sayede kişi muayenesini olabiliyor. Eğer kişinin karnesi geçerli değilse ve borcu olduğu belirlenirse bu kişiye provizyon numarası verilmiyor. Bu kişi yine muayene ediliyor. Ancak muayene ücretli olarak yapılıyor" dedi.


Devlet hastanesi yetkilileri, muayene sırasında provizyon uygulamasına yeni geçilmesi sebebiyle ilk günlerde sıkıntı yaşanabileceğini de belirterek, "Bizlerde hastane olarak bu sıkıntıların önüne geçmek için ADSL bağlantısının hızını iki katına çıkardık. 2 adet 2 mega bitlik hattan bağlantımızı yapıyoruz. Bilgisayarlarımızı da 2 ye ayırdık. Bir kısmını başka bir hattaki 2 megabitlik hatta, diğerini de öteki 2 megabitlik hatta bağladık. Bu sayede bir hatta arıza olduğunda diğerinden çalışmalar yapılabileceğinden sıkıntı yaşanmayacak. Bakanlık yetkilileri yeni uygulamanın ilk günlerde sıkıntıya sebep olabileceğini ve provizyon alınmaması halinde hastalara bakmamızı istediler. Bizlerde birkaç gün provizyon alamasak bile muayenelerimizi eski sistemden devam ettireceğiz. Ancak bu uygulama ile tedaviye müstahak olmayanların durumları takip edilecek. Kaçak veya primini ödemeyenlerin hizmet almaya devam etmeleri engellenecek" açıklamasında bulundu.


Yeni uygulamayla, sosyal güvenlik kurumlarında sahte karne ve borcu olanların muayene olmasının önüne geçilmiş olacak.

mynet.com
i̇nternetten
kontrollü
muayene
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir