Medimagazin logo

Eczacılardan eğitime destek

Adana Valisi Cahit Kıraç, son 2 yılda hayırsever vatandaşların 43 milyon YTL harcayarak 21 okul yaptırdığını söyledi
Eczacılardan eğitime destek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adana Valisi Cahit Kıraç, son 2 yılda hayırsever vatandaşların 43 milyon YTL harcayarak 21 okul yaptırdığını söyledi.


Adana Eczacı Odası'nın kuruluşunun 50. yıldönümü nedeniyle merkez Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi'ne yaptırılacak olan 4 derslikli Adana Eczacı Odası Anaokulu'nun protokolü valilikte imzalandı.


İmza törenine Adana Valisi Cahit Kıraç, Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Törende konuşan Vali Cahit Kıraç, Adana'nın 5 bin olan derslik açığının 2 bin 500'e çekildiğini belirterek, "Kalan 2 bin 500 derslik açığı ise devlet ve hayırsever vatandaşların el ele vermesiyle azalmaya devam ediyor. Son 2 yıldan bu yana 21 okul yaptıran hayırsever vatandaşlarımızın eğitime 43 milyon YTL gibi bir yardımı oldu.

Hayırsever vatandaşlardan özellikle anaokulu yapması için çağrıda bulunuyorum" dedi.


Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut ise Türkiye'de her konuda kaynak sıkıntısı çekildiğini ifade ederek, "Eğitim ve sağlık gibi konular kaynak nedeniyle aksatmaya gelmez. Bu nedenle bizde Adana'da eğitimdeki açığın giderilmesine biraz olsun yardımcı olmaya çalıştık" diye konuştu.

Daha sonra Adana Valisi Cahit Kıraç ile Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut arasında anaokulu yapımı için protokol imzalandı.

İHA
eczacılardan
eğitime
destek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir