Medimagazin logo

<b>Dönerlerden vergi kesintisi-Birinci basamakta çalışan sağlık çalışanlarının dikkatine</b>

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 22.08.2007 sayılı yazısı ile "Birinci basmak sağlık kuruluşlarında görevli personelin vergi indirimine konu olan harcama belgelerini, döner sermayeden ödenen katkı payı için ayrı, genel bütçeden ödenen maaş için ayrı vermesi neticesinde...
<b>Dönerlerden vergi kesintisi-Birinci basamakta çalışan sağlık çalışanlarının dikkatine</b>
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 22.08.2007 sayılı yazısı ile “Birinci basmak sağlık kuruluşlarında görevli personelin vergi indirimine konu olan harcama belgelerini, döner sermayeden ödenen katkı payı için ayrı, genel bütçeden ödenen maaş için ayrı vermesi neticesinde, vergi indirimine ilişkin tarife ve oranlardan faydalandırılarak fazla ve yersiz ödeme” yapıldığı belirtilmiştir.


Bu yazı sonrasında, İl Sağlık Müdürlüğü 03.12.2007 tarihli ve "Fazla Ödenen Vergi İadeleri” konulu yazıyı göndererek, “fazla ve yersiz ödenen vergi indirim tutarlarının yasal faiziyle beraber personellere ödenen döner sermaye ek ödemelerden kesileceğini" bildirmiştir.

Bu işlem nedeniyle, Hukuk büromuz tarafından hazırlanan itiraz dilekçesi örneği ekte yer almaktadır. Bu işlemlerden etkilenen hekimlerin, ekli itiraz dilekçelerinde boş bırakılan yerleri doldurmak ve dilekçeyi kaydettirip, kayıt numarasını almak suretiyle başvurmasını öneririz.


DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul Tabip Odası

<b>dönerlerden
vergi
kesintisi-birinci
basamakta
çalışan
sağlık
çalışanlarının
dikkatine</b>
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir