Medimagazin logo

Kadın-doğumcuya suç duyurusu

İzmir'de, hamilelik döneminde sıhhatli bir bebek dünyaya getireceği söylenen annenin doğum yapmasından sonra bebeğinin tek kolunun olmadığı ortaya çıktı. Bebeğin ailesi, doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacak
Kadın-doğumcuya suç duyurusu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR (İHA) - İzmir'de, hamilelik döneminde sıhhatli bir bebek dünyaya getireceği söylenen annenin doğum yapmasından sonra bebeğinin tek kolunun olmadığı ortaya çıktı. Bebeğin ailesi, doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacak.

İzmir'de, özel bir tıp merkezinde 18 Aralık'ta doğum yapan F. K. ve ailesi, doğumun ardından bebeklerini görünce şok yaşadı. Tıp merkezinde görevli kadın doğum uzmanının kendilerine bebeklerinin sağlık durumuyla ilgili olumsuz birşey söylemediğini belirten anne F.K., bebeği doğduktan sonra tek kolunun olmadığını gördüklerini söyledi. Doğumun hemen ardından yaşadığı şoku üzerinden atamadığını belirten anne F. K., doktorun kendilerine doğumdan sonra da hiçbir açıklama yapmadığını iddia etti. Doğum anında böyle bir durumla karşılaşmanın çok zor olduğunu söyleyen F. K., "Bana bu bilgiyi geç bile olsa farkettiği zaman vermiş olsaydı, keşke bunu doğum sırasında yaşamasaydım. Bebeğimin kolunun olmadığını görünce ömrümden 10 yıl gitti" dedi.

Bebeği Tuğçe'nin bir ömrünün gözlerinin önünden geçtiğini belirten F. K., şöyle konuştu: "O da ileride evlenecek anne olacak. Yavrusunu nasıl kucağına alıp saracak? Belki bu durum doktor hatası değil ama benden gelip özür bile dilemedi. Bu kadar duyarsız olunabilir mi? Kolu olmayan bebeğe sağlam raporu verilir mi? Onun evladı yok mu?"

Bebeklerinin durumunu görünce bayramı da yaşayamadıklarını söyleyen F.K., başka insanların da canının yanmaması için doktor hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Kadın doğum uzmanı ise konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.

kadın-doğumcuya
suç
duyurusu
Yorum (6)
EBUBEKİR ÜNLÜ
1-hasta biraz haklı 2-uzmanlık eğitiminde standart yok ve asistanlar kendi çabalarıyla USG öğreniyor( ben de eğitimim sırasında usg cihazı bile görmemeiştim,sonra kendi çabamla öğrendim) 3,,en önemlisi meslekdaşlarımız usg yaparken kendisinin bir anomali göremediğini,ancak anomali olabileceğini,herzaman her anomalinin görülemeyeceğini hastaya anlatması gerekir..ben son zamanlarda malum durumlar nedeniyle USG MUAYENESİ NE ANLAMA GELİR vs diye konuyu izah eden bir belge imzalatıyordum.. 4-her kurumdaki usg cihazları yeterince iyi rezolusyona sahip değil. 5-usg sırasında sistematik bakılmalı,acele edilmemeli ve tabii hasta sayısı da önemli, arkadaşımıza ve hastaya geçmiş olsun, zor ve sıkıntılı bir konu
1
Cevapla
ebubekir ünlü
yorumuma ilave; değerli meslekdaşlarım, ben de mesleğimde hep iddialı oldum,emek veriyorum ,okuyrum vs diye..ama durum değişti, özellikle fetal anomali konusunda dikkatli olmalı,hiçkimsye --aa,çok saglıklı,hiçbişeyi yok --vs dememeliyiz.hasta sormasada ben'' bir anomali farkedemedim,ama ultrason da herşeyi göremeyebiliriz,bazı şeyler de zamanla gelişir veya görülür hale gelir''demeliyiz ve ne olursa olsun bunu izah eden bir bilgilendirme belgesi imzalatmalıyız,bırakın sizi beğenmesinler,zaten biraz izah edince aklıbaşında insanlar bunu anlıyorlar..küretaj,hsg ve ameliyatlarda da mutlaka onam formu,, ben ölüm bile olabilir vs diye belge imzalatıyordum..ben bu rezil ortamdan kurtulmak için emekli oldumm..kolay gelsinnnn...
0
Cevapla
fy
Uyarınız için teşekkürler Ebubekir bey. Söylediklerinizi tıbbi işlemlerde uygulamak lazım, hastanın yükünü tek taşımamak lazım, olası kötü sonuçları anlatmıyoruz hastanın morali bozulmasın veya tedaviden vazgeçip sağlığını tehlikeye atmasın diye ama doğru olanı sizin söylediğiniz.
0
Cevapla
ebubekir ünlü
sayın fy(dr), ben de teşekkür ediyorum,, endişelerinizi bırakın,insan olmayın,güzel duygular beslemeyin demiyorum,,ama size kimse acımıyor,hayatınız kararıyor ve o hizmet etmeğe çalıştığınız insanlar da malesef işlerine gelmeyince ananızdan emdiğinizi burnununzdan getiriyor...kan ter içinde ameliyatlar yaparsınız, gece rüyanıza girer,idrar çıkarack mı, enfeksiyon gelişecek mi diye..işler yolunda gidince hasta sanki cebine saldıracakmışssınız gibi adeta kaçar,teşekkürü bile çok görür,eğitiminiz için herkes tv vs izler,siz hala evde ders çalışırsınız..enson 3 gün önce thefetus.net te soru cevapladım,doğru cevap için de 2 gün internette ders çalıştım inanın,üstelik de yeni emekliyim vs sv..sağlıcakla kalın sevgili meslekdaşlar
0
Cevapla
realmardin
defansif tıp giderek tırmanacak..kusura bakmasınlar ama subkortikal halk için toplumun en zeki kesimi hayatını karartmayacaktır..
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir