Medimagazin logo

Işıklı 'E' logolu levha ile eczane arama çilesi bitecek

Eczanelerin daha kolay bulunması amacıyla getirilen 'E' logolu levha asılması uygulaması hem hastaları hem de eczacıları memnun etti
Işıklı 'E' logolu levha ile eczane arama çilesi bitecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eczanelerin daha kolay bulunması amacıyla getirilen 'E' logolu levha asılması uygulaması hem hastaları hem de eczacıları memnun etti.

Eczanenin bulunduğu binanın dış cephesine asılan ışıklı 'E' logolu levha sayesinde artık eczaneler, diğer dükkanlar arasında rahatça fark ediliyor.

Uygulama ile özellikle gece nöbetçi eczane arama çilesi de sona erdi. Uzaktan bakıldığında rahatça görülebilen levhalar kısa sürede eczanenin bulunmasını sağlıyor. Sağlık Bakanlığı, 2007 yılı başında Eczane Hizmetleri Hakkındaki Yönetmelik'te yaptığı değişiklikle eczanelere ışıklı 'E' logolu levhaların asılmasına izin verdi. Eczacılar uygulamaya büyük ilgi gösterdi. Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) rakamlarına göre Türkiye'de 23 bin eczane bulunuyor. Eczanelerin tamamına yakını 2 cepheden kolayca görülebilecek yükseklikte olan, görüntü kirliliği ve haksız rekabete yol açmayacak, çevreyi rahatsız etmeyecek, reklam izlenimi oluşturmayacak ışıklı 'E' logolu levhayı işyerlerine asabiliyor. TEB, ışıklı tabela uygulamasının özellikle gece nöbetçi eczanenin daha kolay bulunmasınının sağlanması amacıyla yapıldığını; ancak gündüz de eczanelerin artık daha çabuk fark edildiğini bildirdi.

Eczacı Şengül Bakkaloğlu da, ilaç almaya gelen vatandaşlardan olumlu tepkilerin geldiğini belirtiyor. Özellikle gece şehrin bütün dükkanlarının ışıklandırılması sebebiyle nöbetçi eczanenin zor bulunduğunu ifade eden Bakkaloğlu, ışıklı 'E' logolu levha asıldıktan sonra insanların eczaneleri kolayca bulabildiğini kaydetti. Bakkaloğlu, "İlaç almaya gelen hasta ve yakınları da uygulamadan memnun. Eczaneyi kolayca bulabildiklerini belirtiyor. İnsanların bir an önce ilaca ulaşması onları mutlu ediyor." açıklamasında bulundu.

Zaman

işıklı
'e'
logolu
levha
ile
eczane
arama
çilesi
bitecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir