Medimagazin logo

Başbakan Yardımcısı Arınç: Asistanların aldığı maaş utanç verici

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adıyaman Üniversitesinin rektörlük konferans salonunda düzenlenen akademik yıl açılış töreninde, eğitim alanında gerçekleştirilen çalışmalara değindi.
Başbakan Yardımcısı Arınç: Asistanların aldığı maaş utanç verici
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adıyaman Üniversitesinin mimarisi ve hızlı büyümesiyle dikkati çektiğini ifade eden Arınç, genç nüfusun millet için servet olduğuna işaret etti. Türkiye'de ilk ve orta öğretimde 16, üniversitelerde ise yaklaşık 5,5 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

"Avrupa'nın öyle ülkeleri var ki yaşlanmış, genç nüfusa özlem duyuyor. Şu anda genç nüfusa sahibiz ama doğum oranı belli bir trendin altında kalırsa önümüzdeki 20 yıl içerisinde yaşlı bir ülke haline geleceğimizi biliyoruz. Onun için Cumhurbaşkanımızın her nikah töreninde söylediği bir söz var. Ben tabi sayı verilmesinden yana değilim ancak genç nüfusumuzun devam etmesi için bizim inancımızdaki ölçüler içerisinde çocuk sahibi olmamız lazım."

Arınç, ülkenin, en büyük serveti genç nüfusuyla yarınlara ulaşabilmesi gerektiğine işaret etti.

Hedefi olmayan ülke ve insanların gerileyip yaşlanacağını dile getiren Arınç, "2023'lere, 2053'lere ve 2071'lere ulaşabilmeliyiz. 1071'in bin yıl sonrasının hedefini kurabilirseniz, ufuklara baktığınız zaman gözünüz gönlünüz açılırsa, 'siz varsınız' demektir. Pazar gününü düşünüp, pazartesiyi düşünmeyen siyasetçiler vardır. Önemli olan pazartesiyi düşünebilmektir. Bu seçim bitecek ama pazartesi, salı, çarşamba ne olacak. Hedeflerimizi böyle koymalıyız" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 81 ilinde en az bir devlet üniversitesi bulunduğunu hatırlatan Arınç, göreve geldiklerinde 76 olan üniversite sayısının bugün 176'yı geçtiğini anlattı.

Arınç, bugün Türkiye'deki üniversitelerin ardık kendi aralarında değil, dünya klasmanında yarıştığını söyledi.

Akademisyenlerin özlük hakları

Meclis Başkanlığı yaptığı dönemde üniversitelerdeki araştırma görevlilerinin 4C'lilerin aldığı bin 700 lira maaşı bile alamadığını dile getiren Arınç, şunları kaydetti:

"Utanç verici. Bir üniversitenin öğretim görevlisi, araştırma görevlisi benim 4C'liye verdiğim ücreti alıyorsa biz bu üniversitelerden bir şey bekleyemeyiz. Bütün akademisyenlerimizin özlük haklarını güçlendirmemiz lazım. Aradan 4-5 yıl geçti. Demekki bugüne nasipmiş. Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olunca bu cübbelerden, bu kürsülerden gelince, 'Öncelikli iş bu' dedi."

başbakan
yardımcısı
arınç:
asistanların
aldığı
maaş
utanç
verici
Yorum (6)
Salih
Sayın Arınç çok haklısınız, ama bu kanunları yapan uygulayan sizlersiniz. Lütfen ekteki kanın tasarısını inceleyin ve acilen meclisten geçirmenin yolunu bulun ve utançtan kurtulun ki Akademisyenlerden sonra Hekimler de biraz olsun utanmaktan kurtulsun
0
Cevapla
Nedim
Utanmanıza gerek yok sayın Arınç, önce SB dışı bir hekim maaş bordrosu isteyin, sonra daha çok utanırsınız. Umarım bir ekteki yasa tasarısına ilk imzayı da siz atarsınız; http://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-chpden-emekli-ve-calisan-hekimlerin-ucretlerinin-artirilmasi-icin-kanun-teklifi-2-12-50817.html
0
Cevapla
h.u
Utanın o zaman.
0
Cevapla
mehmetçınar
asistanların özlük hakları ve maaşlarının iyileştirilmesi şart, özellikle yandal asistanları uzmanlıktan asistanlığa döndüğünde döner sermayeden de yararlanamıyor, kazançları bir an da yarıya düşüyor. bukonunu da gözden geçirilmesi şart.
0
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Asgari ücret ve bu ülkede 4 kişilik ailenin aylık harcaması , vergi toplama oranı , kayıt dışı ekonomi , rantiye kültürü , sağlık harcamalarının son onyılda sekiz on kat artması ? HSYK seçimlerinde basına yansıyan siyasal guruplaşmalar ve adaletin halleri. Sayın Arınç "Utanç verici. Bir üniversitenin öğretim görevlisi, araştırma görevlisi benim 4C'liye verdiğim ücreti alıyorsa biz bu üniversitelerden bir şey bekleyemeyiz. Peki 4C linin sosyal ve ekonomik koşulları ?Bu ülkenin yetmiş yıllık kaynakları özelleştirme adı altında satılıyorsa ileride satacak kaynak bulamayınca açık veren bu ekonomi ne olacak? Sahi kim yönetiyordu bu ülkeyi ? Tavsiyem önce hipoglisemi ve oryantasyon testlerinden geçmemiz gerekiyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir