Medimagazin logo

Dişhekimleri de ‘Yeni bir kanun’ istiyor

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, eski tarihli kanunlarla verilen dişhekimliği hizmetlerinin, mesleki anlamda bir takım sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi. Yaman, Sağlık Bakanlığı’nın Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ile ortak hareket ederek, yeni bir kanun hazırlaması çağrısında bulundu.
Dişhekimleri de ‘Yeni bir kanun’ istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADANA-Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tüm partilerin uzlaşması sonucu kabul edilerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan; ‘Eczacılık Kanunu’ ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Yaman, kanunun sağlık çalışanlarını olduğu gibi diş hekimlerin ide memnun ettiğini vurguladı. Yaman, eczacıların sorunlarının çözümü noktasında gösterilen duyarlılığın, aynı şekilde diş hekimlerinin sorun ve sıkıntılarının aşılmasında da ortaya konulması çağrısında bulundu. Türkiye’de hala eski tarihli kanunlarla dişhekimliği hizmetlerinin verilmeye çalışıldığını kaydeden Yaman, bu durumun mesleki anlamda bir takım sorunları da beraberinde getirdiğini anlattı.

“SAĞLIK BAKANIĞI VE TDB BİRLİKTE YENİ BİR KANUN HAZIRLAMALI”
Problemin çözüme kavuşturulabilmesi adına Sağlık Bakanlığı ile TDB ortak hareket etmesi ve yeni bir kanun hazırlaması çağrısında bulunan Yaman, “Dişhekimleri muayenehanelerini genellikle şehirlerin merkezlerine açmakta ve buralarda bir yoğunluk oluşmaktadır. Şehirlerin kenar mahalleleri ve küçük ilçelerde kimse çalışmaya yanaşmamakta ve buradaki insanlarımız diş hekimine ulaşmada zorluk çekmektedir. Yeni mezun bir diş hekiminin nereye muayenehane açması gerektiği konusundaki yetkinin diş hekimi odalarına verilmesi en doğru olandır. Bunun yanında kamunun açtığı ağız diş sağlığı merkezleri de şehrin kenar mahallelerine ve maddi imkanları kısıtlı insanlarımızın olduğu yerlere açılması en doğru olanıdır” dedi.

“İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YANLIŞ YAPMAYA DEVAM EDİYOR”
Adana’da 6 ay önce 300 bin yeşil kartlı olduğunu, maddi durumu iyi olmayanların da eklenmesi halinde rakamın bir milyona ulaştığını ifade eden Hasan Yaman, bu insanların da serbest diş hekimine gittiğini anlattı. Yaman, “Bu insanlar ağızlarında çürük veya eksik dişlerle yaşamakta ya da bulunduğu yerde kaçak olarak çalışan sahte dişçi dediğimiz insanlara gitmeye mecbur bırakılıyor. İşte kamunun önemi burada ortaya çıkıyor. Bu insanlara devlet hizmetinin götürülmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Ancak ne hazindir ki; hala yanlışlarda ısrar edilmekte ve halkın sağlığı ile oynanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü, ağız ve diş sağlığı konusunda yaptığı yanlıştan hala dönmedi. Yanlış yatırıma devam ediyor. Bu duruma bağlı olarak hem milletimizin parası boşa harcanacak, hem de vatandaşımız doğru bir şekilde ağız diş sağlığına ulaşamayacak. Tüm bunların sonucunda bu yanlış kararları alanlar adalet önündeki sorumluluğundan kaçamayacaktır” ifadesini kullandı.

dişhekimleri
de
‘yeni
bir
kanun’
istiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir