Medimagazin logo

Doktor ağrı kesici yazmayınca öldürüldü

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir doktor, ağrı kesici ilaç yazmayınca hastası tarafından öldürüldü.
Doktor ağrı kesici yazmayınca öldürüldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN DIŞ HABERLER- Amerika Birleşik Devletleri İndiana Eyaleti’nde bir doktor, kronik ağrı için ağrı kesici opioid ilaç yazmayınca hastasının eşi tarafından silahla kafasına sıkılarak öldürüldü. NYdailynews’de yer alan habere göre, iki saat öncesinde hasta Petra Jarvis’e kronik ağrıları için opioid ilaç yazmayı reddeden Dr. Todd Graham, hastane parkında hastasının eşi Michael Jarvis ile karşılaştı.

İki defa başından ateş etti

Yetkililer, Michael Jarvis adlı silahlı kişinin Saint Joseph Tıp Merkezi’ne giderek hastane parkında doktor Todd Graham’dan yeniden ağrı kesici opioid ilaç yazmasını istediğini ve Dr. Graham reddedince tartışmaya başladıklarını söyledi. Jarvis’in, tartışma seslerine gelen iki şahidi tehdit ederek geri yolladığını aktaran yetkililer, şahitler ayrılır ayrılmaz silahını çıkararak Dr. Graham’a başından iki el ateş ettiğini ifade etti.

Saldırgan evinde ölü bulundu

Saint Joseph Bölge Savcısı Ken Cotter, fail Jarvis’in olay yerinden uzaklaşarak bir arkadaşının evine gittiğini ve bir süre ortalıkta olmayacağını söylediğini kaydetti. Polislerin birkaç saat sonra Jarvis’in evine gitmesi üzerine intihar ettiğinin anlaşıldığını aktaran Cotter, failin eşi Petra Javis’in olan bitenlerden  haberi olmadığını ifade etti.

Opioid Analjezik vermedi, bedelini hayatıyla ödedi

Savcı Cotter, “Dr. Graham kronik ağrılar için bağımlılık yapan opioid ilaçları yazmanın gerekli olmadığını düşünüyordu. Hiçbir hatası yoktu, hata onu öldürmeyi seçen kişide aranmalı. Bu opioid ilaç bağımlılığı üzerine bir problem değildir. Dr. Graham bizim doktorlardan yapmasını istediğimiz şeyi yaptı. Opioidler gerekli olmadıkça reçelendirilmemeli. Dr. Graham bu seçimi yaptı ama bedelini hayatıyla ödedi.” ifadelerini kullandı.

Dr. Graham’ın meslektaşı ve işyerinden arkadaşı Dr. AJ Mencia şunları söyledi: “Dr. Graham’ın heyecan verici bir kişiliği vardı. Onun hakkında yaptığımız bir şakayı söyleyebilirim: Todd Graham cennetteki en iyi giyinmiş adam olacak.” açıklamalarında bulundu. Graham geride bir eş ve üç çocuk bıraktı.

sağlıkta şiddet
abd
Yorum (5)
murat
" Oh bee! bizde olmamış" diye sevindim önce Sonra sevindiğim için utandım.
13
Cevapla
murat çelikten
Hadi gene iyisiniz bakanlık yetkilileri... Kurtardınız paçayı, Bakın her yerde oluyor sağlıkta şiddet bu işin fıtratında bu var tarzında bir açıklama yaparsınız soru soran basın mensuplarının veya meslektaşlarınızın arasından sıyrılır gidersiniz. "Biz bunu kesinlikle önleyeceğiz. radikal tedbirler alacağız hatta şu an masamda bununla ilgili radikal tedbirleri onaylayıp başbakanlığa gönderdim. Bundan sonra hastanelerimize, şifa dağıtılan kurumlarımıza hiç kimse silahla,bıçakla, kesici delici aletle giremeyecek. Poliklinik kapıları sadece içeriden izin verilirse açılabilecek şekilde düzenlenecek. Poliklinik girişlerinde aldığı sıra barkodunu okutarak hasta girebilecek. Yanyana her 4 poliklinik için bir güvenliğimiz bekleyecek. Hastanede hastalara bilgi verecek ayrı donanımlı birimler kuracağız ve hastaların iletişim eksikliğinden kaynaklanan şiddete yönlenmeleri engellenecek, şiddet uygulayanların il seferde 3 ay süreyle (acil durumlar hariç) tekrarı halinde ömür boyu sağlık güvenceleri iptal edilecek" diyecek bir sağlık bakanı düşlüyorum.
26
Cevapla
dr.metin
hasta memnuniyeti var.hasta hakları var.marketten alır gibi alamazsa saldırırlar.sağlık bakanlığı hasta memnuniyetini önemsiyor.doktorlar hayvan yerine konuyor.
1
Cevapla
se
Hastaların ağrılarını kesmek için opioidler her zaman son tercih olmalı, acillerde hastanın ağrısını hemen kesme isteği, farkedilmeden bağımlılıkları başlatıyor; hastalar bu ilacı öğrenir ve başınızdan ayrılmaz.
3
Cevapla
Bir Bilen
Se adlı yorumcu, yanlış biliyorsunuz. Analjezik merdiveni yazıp okuyunuz netten.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir