Medimagazin logo

Özel hastaneler yıldızına göre ücret alacak

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hastanelere ödeyeceği ücretlere yeni kriterler getirilecek. Fiyat Tespit Komisyonu; hastaneleri yatak kapasitesi, teknolojik donanımı ve doktor sayısına göre sınıflandıracak. Hastanenin bulunduğu şehir de dikkate alınarak ücretlendirme yapılacak
Özel hastaneler yıldızına göre ücret alacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hastanelere ödeyeceği ücretlere yeni kriterler getirilecek. Fiyat Tespit Komisyonu; hastaneleri yatak kapasitesi, teknolojik donanımı ve doktor sayısına göre sınıflandıracak. Hastanenin bulunduğu şehir de dikkate alınarak ücretlendirme yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun özel hastanelere tedavi karşılığı ödediği ücretler hastanenin özelliklerine göre belirlenecek. Gelecek hafta Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda yeni bir düzenleme yapılacak. Buna göre Sağlıkta Fiyat Tespit Komisyonu kurularak özel sağlık kuruluşlarına yıldız verilecek. Yatak kapasitesi, kullandığı teknoloji ve doktor sayısına göre yapılacak sınıflandırmayla özel hastanelere ödenen ücretler belirlenecek. Örneğin, hasta başı muayene karşılığında 5 yıldızlı özel hastaneye 35 YTL verilirken, 3 yıldızlı hastane en fazla 25 YTL alabilecek. Hastaların cebinden ödediği ek ücret mevcut uygulamada olduğu gibi tedavi masrafının yüzde 20'sinden fazla olmayacak.

Kanunda yapılacak düzenlemeyle hastanelerin maliyetleri hesaplanarak muayene, tedavi, ameliyat ve hasta yatışına ödenecek ücretler belirlenecek. Fiyat tarifesi Resmî Gazete'de yayımlandıktan sonra uygulamaya konulacak.

Sosyal Güvenlik Reformu Alt Komisyon Başkanı Mehmet Zekai Özcan, şehirlere ve rekabet edilebilir duruma göre fiyat verileceğini söylüyor. Özcan, "Erzurum'daki hastane ile Adana'dakine verilen tedavi parası aynı olmayacak." diyor . Özcan, bu durumu "Düşük yıldızlı hastane ile yüksek yıldızlı hastaneye aynı parayı verirsem olmaz. Bunun için paket çözüm geliştirdik." sözleriyle açıklıyor.

Sağlık İşletmeleri Federasyonu Başkanı Mehmet Altuğ ise düzenlemeyi yeterli bulmuyor. "Özel sağlık kuruluşlarını öldürmez süründürür." diyen Altuğ, özellerin sigortalı hastalara bakabilmesi için mevcut fark uygulamasının devam etmesini istiyor. Anadolu Sağlık Kuruluşları Organizasyonu Derneği Başkanı Köksal Holoğlu da düzenlemenin büyük hastane kartellerine yarayacağını ileri sürüyor. Hastaların, A sınıfı özel hastanelere gideceğini iddia eden Holoğlu, "Yeni düzenleme küçükleri bitirmeye yönelik. Bunu kesinlikle kabul edemeyiz." diyor.
Zaman

özel
hastaneler
yıldızına
göre
ücret
alacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir