Medimagazin logo

Özelde hasta sınırlaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastanelerle ilgili sözleşmeyi değiştirerek bir saatte bakılacak hasta sayısını 6 ile sınırlandırdı. Branş doktorlarının yüzde 80'inin SGK'li hastaya bakma zorunluluğu getirildi. Özel hastane temsilcileri değişiklikleri tepki göstererek sözleşmeyi imzalamadı.
Kaynak: Cumhuriyet
Özelde hasta sınırlaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dün SGK Genel Merkezi’nde bir araya geldiği özel hastane temsilcilerine SGK’nin hazırladığı yeni sözleşmeyi anlattı. Çelik, kamunun tedavi giderlerinin 2002 yılında 10 milyar lira iken 2011 yılında 45 milyar liraya ulaştığını söyledi. Ardından kamunun özel hastanelere ödediği faturanın 564 milyondan 6.4 milyar TL’ye çıktığına dikkat çekti. Vatandaşın sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin arttığını savunan Çelik, özel hastanelerle yapılan sözleşmelerdeki değişiklikleri ise şöyle özetledi: “Özel hastanelerde bir doktor 1 saatte 6 hasta; 1 günde en fazla 60 hastaya bakabilecek. Branş doktorlarının 5/4’ü SGK’li hastaya bakacak. 100 TL üzeri işlemler için vatandaşa belge verilecek. Özel hastanelere verilecek olası cezalar için indirim, taksitlendirme ve kendini savunma hakkı verilecek.”

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) yöneticilerinin sözleşmeyi imzalamaması üzerine dün sona eren sözleşme tarihi 6 Şubat’a uzatıldı.

özelde
hasta
sınırlaması
Yorum (4)
beştensonraboştagezdiyorlardı
DEVLETİN ÖZEL HASTANELERE ÖDEDİĞİ PARA 7 YILDA TAM 12 KAT ARTMIŞ..TAM GÜN YASASININ ÖZETİ BUDUR..
0
Cevapla
gölgelice
Bu 10 dk hangi standarda göre acaba? 30 dk da içinden çıkamadığım vaka var 3 dk da reçetesini verdiklerim var. Bunu hazırlayanlar hiç poliklink yaptı mı acaba?
0
Cevapla
DR ALİYE
Saatte 6 hasta bakılması derken kastedilen nedir?Provizyon 10 dakikada bir mi verilecek?yoksa günlük sınır 60 olacak ortalama 10 dakika doktor mu belirleyecek?
0
Cevapla
Dr.M.K.
PEKİ DEVLETTE???
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir