Medimagazin logo

Polikliniklere SGK ile sözleşme yolu açıldı

Polikliniklerle yaptığı sözleşmeyi iptal eden Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yargı "dur" dedi. Polikliniklerin, SGK'ya devredilen Emekli Sandığı ile yaptıkları sözleşmelerin feshi için açtığı dava SGK aleyhine sonuçlandı
Polikliniklere SGK ile sözleşme yolu açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Polikliniklerle yaptığı sözleşmeyi iptal eden Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yargı "dur" dedi. Polikliniklerin, SGK'ya devredilen Emekli Sandığı ile yaptıkları sözleşmelerin feshi için açtığı dava SGK aleyhine sonuçlandı.

15 Haziran 2009'da aile hekimliğine geçilmemiş illerde özel polikliniklerle Emekli Sandığı arasında yapılmış bulunan sözleşmeler tek taraflı olarak SGK tarafından iptal edilmiş ve özel polikliniklerin Emekli Sandığı mensubu yurttaşları hasta olarak kabulü durdurulmuştu. Türkiye Sağlık İşletmeleri Derneği üyesi özel poliklinikler ise konuyu yargıya taşımıştı. Polikliniklerin itirazları ve yürütmenin durdurulması istemi için Avukat Bülent Özer tarafından açılan dava geçen günlerde sonuçlandı. 11 Ocak 2010 tarihinde Ankara 10. İdare Mahkemesi tarafından alınan karara göre Emekli Sandığı'nın özel polikliniklerle devam eden sözleşmelerinin feshi hukuka aykırı bulundu.

Temyiz yolu açık
SGK'nin mahkemede yaptığı savunmada, sevk zinciri uygulamasına geçilmesi ve aile hekimliği uygulamalarının yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında 1. basamak sağlık hizmetlerinde yeni bir çerçeveye geçildiği ve sözleşmelerin iptal edildiği ifade edildi. Ankara 10. İdare Mahkemesi ise yaptığı değerlendirmede, Emekli Sandığı ile özel sağlık kurum ve kuruluşlarını temsil eden dernekler arasındaki "Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşları Tedavi Protokolü"nün halen yürürlükte bulunduğuna dikkat çekti. Aile hekimliği ve sevk zinciri uygulamasına ise halen geçilmemiş olduğuna dikkat çeken mahkeme, "Bu nedenle davalı idarece sözleşmelerin iptalini gerektiren başka nedenlerin de ortaya konulmaması karşısında dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır" denildi. Kararın iptaliyle ilgili olarak Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin aldığı kararla ilgili olarak Danıştay'da temyiz yolu açık bulunuyor.
REFERANS

polikliniklere
sgk
ile
sözleşme
yolu
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir