Medimagazin logo

Polis baygın hastasından kan alınmasına karşı çıkan hemşireyi kelepçeledi

Bilinci yerinde olmayan hastasından kan örneği almayı reddeden hemşire polisler tarafından kelepçelendi. Görüntüleri sosyal medyada yayılan olay, tartışmaları da beraberinde getirdi.
Polis baygın hastasından kan alınmasına karşı çıkan hemşireyi kelepçeledi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Amerika’nın Utah Eyaleti’nde hemşirelik yapan Alex Wubbels, bilinci yerinde olmayan hastasından kan almayı reddedince; polis memurları tarafından önce fiziksel şiddete maruz kaldı, arkasından elleri kelepçelendi.

Medscape’in haberine göre, polis memurları, çarpışma sonucu bir başka sürücünün ölümüne sebebiyet veren ve kendisi de bilinçsiz halde olan hastadan, herhangi bir madde alıp almadığını öğrenmek için kan örneği almak istedi. Hastasından izin almadan kan alamayacağını söyleyen Hemşire Wubbels, polis memurları tarafından kelepçelenerek ve zor kullanılarak polis aracına götürüldü. Görüntüler hastanenin yanık ünitesi kamerası tarafından kaydedildi.

Olaydan sonra Wubbels, "Bir hemşire olarak yapmam gereken tek iş hastamın güvenliğini sağlamaktır. Kan almak çok basit bir olaymış gibi algılanıyor. Ama kan senin kanın, senin mülkün.” açıklamasında bulundu.

 

 

Video görüntüleri emniyet güçlerinin görevlerini kötüye kullanması ve hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalması gibi birçok sorunu gündeme taşıdı. Amerika Hemşireler Birliği(American Nurse Asscociation -ANA) hasta ve sağlık çalışanlarına kötü muamelenin önlenmesi için ilgili polis memurlarının soruşturulması gerektiğini duyurdu.

abd
hemşire
polis
kelepçe
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir