Medimagazin logo

Yeni hastaneye Bakan onayı

Sağlık Bakanı Demircan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Çelik, şehrin doğusuna hastane yapılması gerektiğini dile getirdi. Bakan Demircan da projenin güzel planlanmış olduğunu belirtti ve onay verdi.
Yeni hastaneye Bakan onayı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi belediye binasında ağırladı.

Ziyarete Demircan ve Özhaseki'nin yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu ile ilçe belediye başkanları da katıldı.

Anadolu coğrafyasının önemini vurgulayan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Bu coğrafya zayıf devlet yaşatmaz. Bakın Avrupa 100-200 bin göçmen karşısında telaşa kapıldı ve insanlıkla bağdaşmayan uygulamalar içine girdi. Ama biz 3,5 milyon sığınmacıyı bağrımıza bastık. Böylelikle büyük bir medeniyetin gereğini yapıyoruz" dedi.

'ŞEHİR PLANLI GELİŞİYOR'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ziyarette Sağlık Bakanı Demircan'a Kayseri hakkında genel bilgiler vererek Kayseri'nin birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu söyledi. Başkan Çelik, Kayseri'deki planlı gelişme kültüründen de bahsetti.

Şehrin doğusunda yoğunlaşan nüfustan da bahseden Başkan Mustafa Çelik, "Bu bölgede şu an 200 bin nüfus var. Nüfus ileride daha da artacak. Bu bölgenin bir hastaneye ihtiyacı var. Beyazşehir-İldem-Mimsin-TOKİ'nin ortasında bir yer planlaması yaptık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bu hastaneyi yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Başkan Çelik, Kayseri'nin sağlık haritasını ile ilgili bilgiler verdi. Kayseri'nin geniş bir bölgede cazibe ve sağlık merkezi olduğunu ifade eden Başkan Çelik, yeni hastaneye ulaşımı sağlamak için geliş gidiş üçer şeritli Bekir Yıldız Bulvarı'nı açtıklarını dile getirdi.

kayseri
yeni hastane
ahmet demircan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir