Medimagazin logo

Rus doktor, Kovid-19 pandemisini biyolojik savaş provasına benzetti

Ünlü Rus doktor Leonid Roşal, yeni tip koronavirüsün ortaya çıkardığı durumu biyolojik savaş provası olarak niteledi.
Kaynak: Sputnik
Rus doktor, Kovid-19 pandemisini biyolojik savaş provasına benzetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rusya Ulusal Acil Çocuk Cerrahisi ve Travmatoloji Enstitüsü Direktörü Leonid Roşal, Forbes dergisine verdiği demeçte yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle oluşan durumu analiz etti.

Her ülkenin bu tür bir hastalığa hazır olmadığının görüldüğünü anlatan Roşal, "Rusya'da koronavirüsle mücadeleye devlet başkanı da dahil herkes dahil oldu. Virüs sınır tanımıyor ve kapsamını öngörmek mümkün değil. Özellikle insanların davranışı sorun teşkil ediyor. Yurtdışına seyahat eden iki doktor Rusya'ya enfeksiyonu getirdi" dedi.

Kovid-19 pandemisinin oluşturduğu durumu analiz ettiğinde bunun bir biyolojik savaş provası olduğunu gördüğünü anlatan Roşal, "Bu virüsün insanlar tarafından üretildiğini söylemiyorum. Bunun için yeterli dayanak yok ve ayrıca ben bir virolog değilim. Ancak bu, ülkenin biyolojik güvenliği de dahil olmak üzere sağlık sisteminin dayanıklılığına yönelik bir test" ifadelerini kullandı.

SSCB döneminde biyolojik güvenlik yapısının en üst seviyede inşa edildiğini ve Çin'deki sistemin de buna göre oluşturulduğunu kaydeden Roşal, "Ancak bu sistemi kısmen yitirdik. Şu anda bu sistem bir testten geçiyor" diye ekledi.

rusya
koronavirus
virus
pandemi
sscb
cin
Yorum (3)
Hasan Akdemir
Virüsü insanlar üretseydi zarar görmeyecek bir kesimin de oluşması gerekirdi. İzlenim: yarım kalmış beceriksiz ve kontrolden çıkmış bir teşebbüsün meyvesiyle baş başayız.
12
Cevapla
emeklidoktor
Belki de virüsten zarar görmiyen ve virüsü üreten bir kesim vardır.O kesim çıkıp da biz virüsü yaptık,piyasaya saldık,aşısı da var,biz aşılandık bizim bağışıklığımız var der mi.Bence baya becerikli ve amaca uygun bir teşebbüsle karşı karşıyayız.
2
Cevapla
Hasan Akdemir
Güzel bir fikir fırtınası için : ülkeler bazında düşününce herkes Covidden nasibini almış gözüküyor. Demek ki uluslarüstü bir örgütlenmeden bahsediyoruz. Üst-orta-alt akıl, hatta yarım akıllar da işe karışmış olabilir diye düşünülüyorsa, iki kişinin bildiği sır değildir düsturu üzerinden bunun kokusu mutlaka bir yerlerden çıkar ve birbirlerinin bilgilerini, hatta maskelerini bile çalmaya uğraşan istihbarat örgütleri de bir yerlere parmak doğrulturdu. Ya da uzaylılar, dünya biraz temizlenip insanlar da haddini bilsin diye prometeusvari bir uyarı tokadı da çakmış olabilir.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir