PERDE ARKASINDAKİLER

Tüm Perde Arkasındakiler

  • Anıl Akşit
  • Perde Arkasındakiler köşemizin bu haftaki konuğu Abbott Beslenme'nin Medikal Müdürü Anıl Akşit

24 Nisan 2013, Çarşamba

 

- Öncelikle sizi tanımak isteriz, kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Eskişehir Atatürk lisesi ve ardından Ege Tıp 91 mezunuyum. 6 yıl hekimlik yaptıktan sonra yaklaşık 15 yıldır ilaç sektöründeyim. Sırasıyla Ürün uzmanı (Aİ), Ürün Müdürü ( Bilim, Sanovel, Organon) ve son 2,5 yıldır doğru yolu bulduğum Medikal  Müdür olarak Abbott  Beslenmede çalışmaktayım. 
 
Bekarım, 7 yaşlarında Pınar ve Güvenç ikizlerim (kuzularım) var  Fenerbahçeliyim.
 
 
- İlaç sektöründeki girişiniz nasıl oldu?
 
 
16-30 Eylül 2000 yılındaki medi magazinden alıntıdır: Yaklaşık 7 yıl hekim olarak çalıştıktan sonra; sektörde çalışan ege 91 li arkadaşlarımın etkisi,ilaç sektöründeki ekip çalışması ve kendini yenileme şansı çok etkili oldu. 
 
 
- Abbott Beslenme de çalışmaya ne zaman başladınız? Malnütrisyon ve ürünlerinizden bahsedermisiniz?
 
 
Aralık 2010 yılında, Abbott Beslenmeye Medikal Müdür olarak  başladım. Önce İstanbul ve Marmara bölgesinde sorumluydum. 2012 yılından itibaren erişkin ürünlerden sorumlu olarak çalışmaktayım.  Kalite Güvence,Ürün Güvenliği ve Medikal bölümü içine alan süper bir ekibimiz var.
 
 
Malnütrisyon: Enerji, protein ve diğer besin maddelerinin eksildiği veya dengesizliği nedeniyle doku/vücut şeklinde ve büyüklüğünde, vücut kompozisyonunda, fonksiyonlarında ve klinik durumda advers etkilere yol açan beslenme bozukluğudur . Türkiye de hastaneye başvuran hastaların % 15 malnütrisyon riski altında ve bunlarında ancak yarısı tedavi edilebiliyor. (Korfalı et al 2009)
Klinik nütrisyon olarak tanımlanan ve daha çok hastalığa spesifik olarak geliştirilmiş tam ve dengeli beslenme ürünlerinden oluşan portföyümüzdeki ürünlerin hepsi T.C. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı olup malnütrisyon tedavisinde endikedir. Erişkin nütrisyon alanında 12, pediyatrik nütrisyon alanında ise 2 farklı markamız bulunmakta. Erişkin nütrisyon alanında en bilinen markalarımızın başında 39 yıl önce tıbbın hizmetine sunulan Ensure gelmektedir.
 
 
- Mesleğinizle ilgili ilginç bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?
 
 
Şubat  2012 saat 16:00 daki Burdur Evde bakım toplantısında katılmak için maceralı bir yolculuğum olmuştu.  Soğuk ve karlı bir kış günü Sabiha Havaalnına geldim, ancak sabahki Antalya uçuşum iptaldi. Durumu bölgede çalışan arkadaşıma ilettim.  Üzüldük. Hemen arada hemen alternatif yol arayışına girdim. Ankara aktarmalı Antalya uçuşu bulunca hemen aldım. Saat 13:30 da Antalyadaydım. Arkadaşımla beraber  Burdura hareket ettik ve 16:00 sunumuma yetiştim. Yaklaşık 40 sağlık çalışanına malnütrisyonla ilgili sunumuzu yaptık,sertifikamızı aldık. İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerimizin ikram ettiği kahvelerimizi içtik.Aynı şekilde Antalya ve oradan da İstanbul’a döndüm.
 
 
- Yaşam felsefeniz nedir? Hayata bakış açınız nasıldır?
 
 
Yaşam felsefem: Carpe Diem. 
 
 
Her olayın pozitif tarafını görmeyi ve o anın güzelliğini kaçırmamaya çalışıyorum. Kuzularım,ailem ve arkadaşlarım vazgeçilmezlerim. 
 
 
- Kendinizi 3 kelime ile nasıl tanımlarsınız?
 
 
Kıymetli bir dostum Anıl Akşit tanımı: Arkadaşkolik, Pratik – rahat ve Cömert (EOT)
 
- Sizi en çok mutlu eden zamanlar?
 
 
Kuzularımla beraber geçirdiğim zamanlar en mutlu olduğum olduğum anlar. Onun dışında da her anın keyfini almaya çalışırım.
 
 
- Son okumuş olduğunuz kitap ve sizde bıraktığı etkiler?
 
“Patasana” Ahmet Ümit
 
G.antep yakınlarındaki antik Hiti kentinde bir kazı.3000 yıl önce yazılmış tabletler...Yazman Patasana’nın hayatı, itirafları,Hititler ve Asurlar... Osmanlıların son dönemleri Ermeniler...Bu toprakların değişmeyen yazgısı: Şiddet ve Aşk.
 
Okumayanlara tevsiye ederim.
 
 
1999 yılından günümüze yaşadığım vazgeçilmez, güzeller güzeli bir şehir. Yaşamak zor ama bir o kadar unutulmaz ve keyifli. Her zevke ve kültüre uygun yaşam tarzı var. Değil  Türkiye’de Dünyada bir benzeri yok.
 
 
- Özellikle olmazsa olmaz sevdiğiniz bir yemek var mı? Yemek kültürünüzle ilgili neler söylersiniz?
 
 
En başta yerel Türk mutfağına bayılırım. Gittiğim her yerde o yörenin yemeklerini tadar ve resimlerini çekerim. En çok sevdiklerim: kurufasülye, köfte, tandır kebap, Egenin otları , kırmızı şarap ve zeytinyağı. 
 
Bunun dışında da tüm Dünya mutfaklarının tadına bakar ve zevkle yerim. Özellikle; tapas, sushi,Thuringian sosisleri, deniz ürünleri, makarnalar.