Medimagazin logo

Ankara'da 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde COVID-19'dan hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anıldı

Ankara'da Medicana Ankara International Hastanesi çalışanları, Covid-19 nedeni ile hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını törenle andı
Kaynak: DHA
Ankara'da 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde COVID-19'dan hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Medicana Ankara International Hastanesi, '14 Mart Tıp Bayramı' kapsamında pandemi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için anma töreni düzenlendi.

Tüm doktorların siyah giyerek hazır bulunduğu törende, ambulansların siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Ankara Medicana Hastanesi Genel Müdürü ve Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız, bu sene 14 Mart Tıp Bayramı'nı pandemi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anabilmek adına bir araya geldiklerini söyleyerek, ekledi:

"Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını ruhlarını yad edebilmek, ileriye daha umutla bakabilmek adına bugün burada toplandık. 14 Mart Bayramımızı bu sene daha değişik bir şekilde kutlayalım istedik. Ne mutlu ki, gururla bugün 12 Mart'ta İstiklal Marşı'mızın 100'üncü yılını kutladığımız bugünde de aynı zamanda İstiklal Marşımızı okuyarak, 1 dakikalık da tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımıza, dostlarımıza bir vefa borcu ödeyelim, onları analım. 'Nice sağlıklı günlerde birlikte olalım' diyerek pandeminin bitmesinin umuduyla bir araya geldik. Hepinize bu güzel gün için teşekkür ediyorum."

14 mart tip bayrami
medicana ankara international hastanesi
pandemi
Yorum (1)
şule
Keşke kimse ölmeseydi bulaşıcı hastalıklardan. 30000 vatandaş öldü, 300 sağlık çalışanı öldü. Peki kim suçlu burada. Vatandaşa atılıyor suç, peki sağlık personelinin hiç suçu yok mu? Evet bu hastalıkla nasıl mücadele edileceği bilinmiyor, çok yeni bir hastalık. Yok artık ya bir seneyi geçti, yenisi mi kaldı. Neden hala her gün onlarca hasta ölüyor? Bunun sorumlusu kim? Bir kaç gün önce hastam gayet iyi bir şekilde yoğun bakıma alındı ve ne yaptılar içerde bilinmez sabaha cenazesini verdiler bize. Doktor da "takdiri ilahi, bir sebep oluyor işte" diyebiliyor. Takdiri ilahiyse senin ne işin var orada? İşinizi düzgün yapın ve artık kimsenin ölmesine sebep olmayın ya da bırakın yapamayacaksanız, layıkıyla yapan, namuslu, ahlaklı insanlar bulunur. İlk başta deneme yanılma yoluyla ölenler olması kabul edilebilirdi ama şimdi insaf be kardeşim, hala mı deneme yanılma yolunu izliyorsunuz? Denemeyin ve yanılmayın artık, size teslim edilen can yahu, tıpkı senin canın gibi. Yani değerli. Sen 30000 bin can için suçluluk duymazsan vatandaş da senin kaybettiğin 300 canın için bir şey hissetmez ve der ki " bu işin fıtratında var."
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir