Medimagazin logo

Hemşireye 'salak' diyen Kaymakamı Yargıtay da affetmedi

Eşine reçetesiz iğne yaptırmaya çalışan kaymakam, iddiaya göre hemşireye, 'salak, geri zekalı, bize bunu yapan vatandaşa kim bilir ne yapar' dedi. Kaymakamın kendisine hakaret ettiğini savunan genç hemşire konuyu yargıya taşıdı. Mahkemenin mahkumiyete çarptırdığı kaymakamın cezasını Yargıtay da onayladı
Kaynak: İHA
Hemşireye 'salak' diyen Kaymakamı Yargıtay da affetmedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BURSA -Eşine iğne yaptırmak için Devlet Hastanesi'nin acil servisine gelen İlçe Kaymakamı, görevli hemşirenin, 'reçeteniz var mı?' sorusuna öfkelendi. İddiaya göre, sinirlerine hakim olamayan Kaymakam, hemşireye, 'Salak, geri zekalı, bize bunu yapan vatandaşa kim bilir ne yapar?' dedi.

Asliye Ceza Mahkemesi'nin yolunu tutan hemşire, kaymakamdan şikayetçi oldu. Mahkeme, kaymakamın beraatine hükmetti. Davacı hemşirenin temyizi üzerine Yargıtay 18, Ceza Dairesi, mahkeme kararını bozdu.

Yeniden görülen davada, kaymakam 'kamu görevlisine hakaret' suçundan mahkum edildi. Bu kez kararı davalı kaymakam temyiz etti. Yargıtay 18. Ceza Dairesi, görevini çalışma usullerine uygun bir şekilde ifa etmek isteyen hemşirenin eyleminin haksız tahrik kabul edilemeyeceğine dikkat çekerek kararı onayladı

 

 

hemsire
kaymakam
devlet hastanesi
Yorum (7)
Hemsire zeynep
Hemşirenin adi yok mu kaymakamin adi yok mu? Onlarida desifre edin ki bu rezil kaymakam kimmiş herkes bilsin
39
Cevapla
Port
Böyle haber mi olur hangi ilçe hangi tarihte olay oldu.yargitay 10 senede mi karar verdi.haber boş.
23
Cevapla
MURATUYN
Statüsüne ya da parasına göre insanları ayrıştırma,kendinden küçük görme,saygısızca davranma,maalesef bizim insanımızın genlerinde var. Polisten,savcıdan,üst düzey bürokrattan,siyasiden, korkarız,çekiniriz.Bunlar da bunu bilir ve kullanır,neden?Çünkü demokrasiyi sindirememişiz,Osmanlı'dan gelen ağam-paşam geleneği genlerimizde var.
29
Cevapla
ertuğrul
mesele ecdadını iyi tanımamış olmak
2
Cevapla
Aslı
Bu kaymakam kim? Medimagazin aciklar mısınız? Babasinin;" ben sana kaymakam olamazsin demedim adam olamazsin" dedigi kaymakami bulacaz!!!
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir