Medimagazin logo

19 Mayıs Üniversitesi ’nden atılan öğretim görevlilerini Meclis komisyonu araştıracak

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay hakkındaki, ‘üniversitede kadrolaşmaya gittiği ve ihale komisyonunda şaibeli isimler görevlendirdiği’ iddialarıyla ilgili olarak Meclis, araştırma komisyonu kurulmasına karar verdi
19 Mayıs Üniversitesi ’nden atılan öğretim görevlilerini Meclis komisyonu araştıracak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay hakkındaki, ‘üniversitede kadrolaşmaya gittiği ve ihale komisyonunda şaibeli isimler görevlendirdiği’ iddialarıyla ilgili olarak Meclis, araştırma komisyonu kurulmasına karar verdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in, iddialarla ilgili olarak verdiği araştırma komisyonu önergesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’ndeki iddiaların Meclis tarafından araştırılmasına yönelik verilen önergenin gerekçesinde; Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay’ın, üniversite için tek sesli bir kadro oluşturmak için çok ağır hukuk dışı yöntemler kullanması gösteriliyor. Önergede, üniversite yönetimine eş, dost ve akrabaların alındığına dikkat çekilerek, şöyle deniliyor: “Böylece üniversite, kadrolar belirli bir kesime tahsis edilmiş rant aracına dönüştürülmüştür. Beş yıldan bu yana, profesör olarak atanma kriterlerini sağladığı halde atanmayan öğretim üyeleri bulunmaktadır. Bazı öğretim elemanları -bunların arasında dekan, dekan yardımcıları, rektör yardımcıları, hastane başhekimi gibi yöneticiler bulunmakta- yapmadıkları derslerin karşılığında, hatta raporlu ve izinli olduğu dönemlere ilişkin ücret alırken, bazıları da hukuka aykırı olarak, en uzak yerlere, ders vermek üzere görevlendirilmiştir.”

Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeler sırasında CHP, araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeye karşı çıktı. CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç, bazı AK Parti milletvekillerinin yakınlarının üniversitede çalıştığını savundu.

Önergenin sahibi AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ise CHP’nin 2003 yılında Gazi Üniversitesi hakkında araştırma komisyonu önergesi verdiğini hatırlatarak, AK Parti’nin üniversitelerden intikam alındığı iddialarını yalandı. 19 Mayıs Üniversitesi’nde akademisyenlerin hiçbir gerekçe gösterilmeden kapının önüne konulduğunu savunan Demir, “10 yıldır doçent kadrosunda bekleyenler var ama bakıyorsunuz kapının önüne konuluyor. Onun yerine adrese teslim sınavlar açılıyor. Yolsuzluk iddiasıyla hakkında dava açılan kişiyi ihale komisyonunun başına geçiriyorlar. Yönetim üniversiteye eşini dostunu doldurdu. Bunlar gazetelere bile sığmıyor.” dedi. Demir, üniversitenin, akademi kadrosunda çalışanlara “komik gerekçelerle” disiplin cezası verdiğini de sözlerine ekledi. Görüşmelerin ardından yapılan oylamada Meclis araştırma komisyonunun kurulmasına karar verildi. Komisyon 12 üyeden oluşacak ve 3 ay süreyle üniversite yönetimi hakkındaki iddiaları araştıracak.

Zaman
19
mayıs
üniversitesi
&#8217
nden
atılan
öğretim
görevlilerini
meclis
komisyonu
araştıracak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir