Medimagazin logo

Geleceğin araştırmacı hekimleri çekirdekten yetiştirilecek

Erzurum İl Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği bütün okullarda Sağlık Kulüpleri oluşturulacak. Kulüp öğrencileri sağlık konusunda bilimsel projeler üretecek.
Geleceğin araştırmacı hekimleri çekirdekten yetiştirilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erzurum Lisesi Kültür Merkezi Salonu'nda ilk ve orta öğretim kurumlarının rehber öğretmenleri ile okul yöneticilerine yönelik 'Sağlık Kulübü Projesi' anlatıldı. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumları Birimi Sorumlusu Uzman Doktor Elif Altundaş, proje hakkında bilgi verdi. İlk ve orta öğretim çağındaki çocukların bulaşıcı olmayan hastalıklardan korunması ve çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Dr. Altundaş, "İl genelindeki bin 200 okulda Sağlık Kulüpleri oluşturup, buradaki öğrencilerimizin sağlıklı yaşam konusunda proje üretmelerini temin edeceğiz. Öğretmen, öğrenci ve ebeveynlerin katılımıyla geleceğin hekimlerini çekirdekten yetişreceğiz." dedi.

TEMEL HEDEF, HAREKETLİ YAŞAM VE SAĞLIKLI BESLENME

Uzman Hekim Elif Altundaş, çocukların, yetişkinlere göre hastalıklardan korunması ve bilinçlendirilmesinin daha kolay olduğunu belirtti. Sağlık kulüplerindeki öğrencilerin rehber öğretmenlerinin gözetiminde hareketli yaşam, sağlıklı beslenme, sigara ile mücadelede ve çevresel kirliliğe karşı proje hazırlayacaklarına değinen Dr. Altundaş, "Günlük yaşamda hareketsizlik, sağlıksız beslenme ve kirli çevresel etkenler toplumu özellikle de gelişme çağındaki çocuklarımı olumsuz etkilemekte. İlk ve ortaöğretim çağındaki çocukların araştırmacı, sentezci ruhunu ortaya çıkartıp, onların geliştirecekleri projeler ile yeni sağlık politikaları üretmek ve çocuklarımızı düşünen, üreten bireyler haline getirmek tem hedefimiz." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına konuşan İsmail Yıldırım ise söz konusu proje ile öğrencilerin sağlık konusunda daha bilinçli olarak geleceğe hazırlanacağını vurguladı.

geleceğin
araştırmacı
hekimleri
çekirdekten
yetiştirilecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir