Medimagazin logo

'WhatsApp Destek Hattı' şimdi de Diyarbakır'da

Doğu ve Güneydoğu'nun sağlık merkezi konumundaki Diyarbakır'da Kamu Hastaneleri Birliği, hastaların şikayetlerini, görüş ve önerilerini iletebileceği "WhatsApp Destek Hattı"nı uygulamaya koydu
Kaynak: AA
'WhatsApp Destek Hattı' şimdi de Diyarbakır'da
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyarbakır'daki hastalar şikayetini "WhatsApp Destek Hattı" ile çözüme kavuşturuyor.

Doğu ve Güneydoğu'nun sağlık merkezi konumundaki Diyarbakır'da Kamu Hastaneleri Birliği, hastaların şikayetlerinin hızla çözülmesi, görüş ve önerilerinin yerine getirilmesi için 7 gün 24 saat geçerli "WhatsApp Destek Hattı"nı uygulamaya koydu. Uygulama ile hastalar 0507 086 21 21 numaralı telefon hattına şikayetlerini, önerilerini iletebiliyor. "WhatsApp Destek Hattı" bu yöntemle şikayetleri çözüme kavuşturulacak hastalardan tam not aldı.

1 Şubat'tan bu yana 14 kamu sağlık tesisinde başlayan hizmet, hedeflenen hasta memnuniyetine ulaştı. Hatta bildirimde bulunan 20'ye yakın hastanın sorunu çözüme kavuşturuldu.

"Mesaj atıldığında anında çözüm yoluna gidiyor"

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şükrü Budak AA muhabirine, kendilerine destek hattından ulaşan hastalara gereken yardımın sunulduğunu söyledi.

Budak, vatandaşların sağlık hizmetlerine ilişkin sıkıntılarını, taleplerini 7 gün 24 saat genel sekreterliğe iletebileceğini vurgulayarak, amaçlarının ellerinden gelen her imkanı kullanarak hastalara verilen sağlık hizmetlerini daha da iyi hale getirmek, sağlık hizmetlerinde memnuniyeti artırmak olduğunu aktardı.

"WhatsApp hattından bize mesaj atıldığında anında çözüm yoluna gidiyor, sıkıntıları ilgili birimlerimize ulaştırıyoruz." diyen Budak, bu şekilde başhekimlerin ivedilikle sorunları çözmesinin sağlandığını kaydetti. Budak, hattın temel gayesinin vatandaşın hizmet alırken karşılaştığı sıkıntıları anında çözmek ve onlara en iyi hizmeti sunmak olduğuna işaret ederek, sağlık hizmetinin kalitesini bir nebze daha ileriye götürmek istediklerini sözlerine ekledi.

 "Konuya hemen müdahale edebileceğiz"

Hattın kullanıldığı kamu hastanelerinden Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Kamuran Tan, WhatsApp Destek Hattının vatandaşların sadece yaşadığı sorunlarla ilgili değil, görüş ve önerilerini iletebilmeleri için de oluşturulduğunu vurguladı.

Tan, uygulama ile vatandaşın şikayetlerini çok hızlı bir şekilde iletebileceğini ve sorunlara hızla müdahale edilebileceğini dile getirerek, "Daha önce hastalarımız şikayetleriyle ilgili bize başvurabiliyordu. Ancak bu uygulama sayesinde problemler anında genel sekreterimize oradan da bize iletiliyor. Bizler de konuya hemen müdahale edebileceğiz." şeklinde konuştu. 

"Bu hizmeti duyduğum zaman çok sevindim"

Hastaneden hizmet alan Rojbin Yılmaz, artık hastanede karşılaşacakları sorunları iletebilecekleri bir mesajlaşma hattının olduğunu söyledi.

Bu sayede sorunların daha hızlı çözüleceğin dile getiren Yılmaz, uygulamada emeği geçenlere teşekkür etti.

Ramazan Gün, WhatsApp iletişim uygulamasının sağlık veya diğer kamu kurumlarında kullanılmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Herkese uygulamayı kullanmasını tavsiye eden Gün, "Bu hizmeti duyduğum zaman çok sevindim. Vatandaş olarak bu hizmetten yararlanmamız güzel olacak." dedi.

Yaşar Urak ise hastaneye geldiğinde hattın uygulamada olduğunu öğrendiğini işaret ederek, hizmetten çok memnun kaldığını kaydetti. Hattı kullanacaklarını dile getiren Urak, "Keşke daha önce hastanelerde bu uygulama söz konusu olsaydı." ifadesini kullandı.


Türkiye'de ilk! WhatsApp Hastane Hattı kuruldu


 

whatsapp
hasta şikayet
Yorum (3)
dr
neden her ilk keşif! gibi şeyler sağlıkta uygulanır oldu?.. adalet,emniyet,eğitim,haberleşme ,dünya kadar telefon üçkağıt-sapıkları vb sorumluları varken.
15
Cevapla
dr.
sağlık bakanlığı uygulamaları hastaları daha saldırgan yapmaktadır.
3
Cevapla
postenflamatuar
İftira edenler ne olacak? İmzasız şikayete savunma mı istenecek? Bu işin emniyet, tapu, valilik kaymakamlık, tarım müdürlüğü gibi kurumlarda da uygulaması var mı? Yoksa enayi yerine konunan "tıp sektöründe-hekimlikte" mi var?
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir