Medimagazin logo

Az antibiyotik yazan doktorlara teşekkür belgesi

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastalara en az antibiyotik yazan aile sağlığı hekimlerine teşekkür belgesi verildi.
Az antibiyotik yazan doktorlara teşekkür belgesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığınca başlatılan antibiyotiği bilinçli yazma ve kullanma kampanyası kapsamında kent merkezinde Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan aile hekimlerinin yıllık antibiyotik yazma oranları tespit edildi.
Hastalara en az antibiyotik yazdığı belirlenen 6 aile hekimine Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Türkiye'nin antibiyotik kullanımında dünyada birinci sırada olduğuna dikkat çekti.
Antibiyotiğin her hastalığa şifa olmadığını ve doğru kullanılması gerektiğine vurgu yapan Yazı, şunları dili getirdi:
"Ülkemizde antibiyotik kullanımı ne yazık ki oldukça fazla. Bu durumu önlemek için bakanlığımız çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Dünyada Türkiye birinci sırada ülkemizde isi kentimiz önceki yıllarda birinci sıradaydı. Ama gerek müdürlüğümüzün çalışmaları gerekse doktor arkadaşlarımızın hassasiyeti sayesinde şimdi 10'uncu sıralardayız. Tedaviye gelen vatandaşlarımız antibiyotik yazımı konusunda hocalarımıza ısrarcı olmasınlar. Zaten hocalarımız gerektiğinde bilinçli olarak yazıyorlar. Bizde bu konuda bizim bu çalışmalarımızı hassasiyetle takip eden hocalarımız tespit ettik ve onlara birer teşekkür belgesi veriyoruz."
Konuşmanın ardından Yazı, 6 aile hekimine teşekkür belgesi verdi.
 

akılcı ilaç kullanımı
aile hekimi
sadettin yazi
antibiyotik kullanimi
gaziantep
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir