Medimagazin logo

Hekimlerin para ile anılmasını kabul edemiyoruz…

Hekimlerin para ile anılmasını kabul edemiyoruz…
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bugün Gazetesinde yayınlanan ve Medimagazin'in sayfasına taşıdığı haberle ilgili olarak Aile hekimleri Federasyonu Genel Sekreteri Dr.Lütfi Tiyekli'nin açıklaması:

 

Sayın Medimagazin Editörleri,


İnternet sitenizde yayınlanan “Hekimlerin maaşındaki dengesizlik hastaları vurdu” başlıklı tıbbi gerçeklerden uzak haberi üzüntü ile karşılamış bulunmaktayız.

Bir cankurtaranın kahraman ilan edildiği bir devirde mesleği gereği binlerce hastayı kurtaran hekimlerin özlük haklarının tartışmaya açılma isteklerini anlayabilmiş değiliz.

Vatandaşlarımızın yeterli, etkin sağlık hizmeti almasını savunmaktayız.

Sağlık hizmetindeki kaliteyi muayene edilen hasta sayısına indirgeyen anlayışı kınıyoruz.

Hekimler olarak muayene ettiğimiz, sağlık hizmeti sunduğumuz kişileri istatistiki veri olarak görmüyoruz. Hastalarımızın yalnızca performans sisteminde kullanılan bir veri olmasını istemiyoruz.

Ülkemizde sağlık okuryazarlığının yetersizliği nedeni ile sağlıkta sunulması gereken hizmetler maalesef birbirine karıştırılmaktadır.

Aile Hekimliği, bireyi bir bütün olarak görüp, kişiye yönelik, koruyucu sağlık hizmetleri sunan, 1. basamak tedavi hizmetlerini veren bir uygulamadır. 3. Basamakta yer alan Tıp Fakültelerinde verilen hizmetler ile aile hekimliğinin karşılaştırılması sağlık bilincinin yetersizliğinden kaynaklanmaktadır.

Teşvik edilmiş sağlık kuruluşlarına başvuru sayısını bir sağlık hakkı olarak görmek ülkemiz kaynaklarının heba olması demektir.

Nitekim bunun acı sonuçlarını acil servislerde görmekteyiz. Bu kaliteli sağlık hizmetinin düşmanı olan “teşvik edilmiş hastane başvurusu” yüzünden acil servislerimiz kilitlenme noktasına gelmiştir. Sorunun çözümü için iyi giden aile hekimliği de kurban edilerek vatandaşın gereksiz başvurularını daha da artırıcı “sözde aciller” kurulmaya çalışılmaktadır.

Birilerini artık kral çıplak demesi lazımdır: sorun sağlıkta kaynakların etkin kullanılmamasıdır. Teşvik edilen poliklinik sayısını artırma düzeni maalesef gerçekten sağlık hizmeti alması gereken hastalarımızın nitelikli hizmet almasını engellemektedir.

Ülkemizde istisnasız tüm hekimler  diğer ülkelerdeki meslektaşlarımıza göre fazla çalışmakta onlara göre daha az kazanmaktadır.

         Hekimlerin yetersiz özlük haklarını kişisel reklam amacı ile kullanılması ancak sağlık sistemine zarar verir.

            Sizden sorumlu yayıncılık ilkesine sağdık kalarak bu açıklayıcı metni ilgili habere istinaden yayınlamanızı  istiyoruz.

            Yayın hayatınızda başarılar dileriz.

Dr. Lütfi TİYEKLİ
AHEF Genel Sekreteri
 

hekimlerin
para
ile
anılmasını
kabul
edemiyoruz…
Yorum (16)
halim harap
Bugün Gazetesi'ndeki haberin hangi satırı yanlış ki?
0
Cevapla
h.u
Evet evet doğru söylüyor. Hekimleri para ile anmayın. Rahmet ile anın. Onlar su ile çalışıyor. Bu mesleğin kutsallık masalını uydurup yıllarca bize gaz verenler neyse de inanan meslektaşlar yok mu?
0
Cevapla
alperen
bir pratisyen aile hekiminin uzman doktordan fazla maaş alması hiç bir zaman kabul edilemez. yalan habermiş, doğrusu ne peki??
0
Cevapla
kirpi
sayın genel sekreter haklı. doktorların parayla anılması yanlış. çünkü doktor olduğumu söyleyince hiç bir yerde hiç bir hizmette hiç bir alışverişte "para" almıyorlar. bedava geçinip gidiyorum. bulunduğun kentin çarşı cami tuvaleti ayda 15 bin TL ile kiraya verildi. 15 bin TL çalıştığım batı üniversitesinde 36 yıllık profesörüm (klinik): maaş+ performans + özel hasta muayene dahil 1 aylık gelirinden fazla. maaşım 4700 TL+ ek ders 500 TL + 3500-4000 peformans + 2000 TL özel hasta bakma parası toplamı en fazla tuutuğu ay 12 bin TL. emekliliğe yansıyan sadece 4700 TK maaş. bu maaşı alan benden daha az okumuş ve emek vermiş o kadar çok kamu görevlisi var ki.. o nedenle bizim "para" konuşmamız ayıp.günah. bizler Olimpos dağının tanrılarıyız.parayla pulla işimiz olmaz. herkes her sektör para konuşabilir biz konuşamayız.
0
Cevapla
as
Yaaa para ile anılsa. ne olur? Biz bu mesleği elde etmek için herkesten daha fazla okumadık mı? ve hala kendimizi geliştirmek için okumuyormuyuz? yaş 50 hala okuyorum. Hala hizmet, hizmet yeter artık. milyonlarca öğrenciden daha fazla sıkıntı çekmedik mi? Daha aşırı sorumluluklar almadık mı? Bu bir meslek ve neden hakkımız olan parayı isteyince suç oluyor? Bunun bir meslek olmadığının bana izah edin o zaman. Neden vekiller para kazanıyor da ben kazanmayacağım. Neden başbakan para alıyorda ben almayacağım Neden avukat işin % 5-!0 unu istiyorda ben istemeyeceğim. Neden esnaf istediği kadar işini büyütebilir ya da yeni yerler açabilir ama ben ek iş bile yapamam? Biri bunu izah etsin? Neden hakkımı isteyemem? O zaman beni istettirmeyin canım, hakkımı verin. Ameliyat etttiğim organın değerinin % 1 ine bile razıyım...Yeter artık biz tanrı değiliz.. Bu bir iş ve riskine göre değerine göre maaş istiyorum.. O kadar.. ........ Saf doktorları yıllarca doldudular "işiniz kutsal..parayla ölçülmez,,herkes bu işi yapamaz, doktorlar uysaldır,,,Hakkını aramaz anarşistliktir .....vs Uyanın artık hekimler. Sömürtmeyin artık hakkınızı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir