Medimagazin logo

Halk Sağlığı Müdüründen 'geçici görevlendirme' haberine açıklama

Halk Sağlığı Müdüründen 'geçici görevlendirme' haberine açıklama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

22 Ekim 2014 tarihinde www.medimagazin.com.tr  internet sitenizde yer alan “Bu da oldu! TSM’den Üniversite Hastanesine geçici görevlendirme!” konulu haber ile ilgili;


5442 sayılı İl İdaresi Kanun kapsamında İl Valileri Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan tüm personellerin çalışma yerlerinin belirlenmesi, yer değişiklikleri ve görevlendirme konusunda yetkili olup; 663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 35. inci maddesinin dördüncü fıkrasında “Bağlı kuruluşların taşra teşkilatında çalışan personel, lüzumu halinde bir yılı aşmamak üzere bağlı kuruluşlar arasında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu çerçevesinde geçici olarak görevlendirilebilir…” hükmü ve 25 inci maddesinin ikinci fıkrasında “İl sağlık müdürlüğü, bağlı kuruluşların il teşkilatının koordinasyonunu yapar ve uyumlu çalışmasını gözetir. Sağlık hizmetleri yönünden ilin durumunu Bakanlıkça belirlenen aralıklarla Bakanlığa rapor eder.” hükmüne yer verilmiştir.

İlimiz Menderes Nöbet Biriminin vardiya sistemine dönüşmesi tamamen Kurumuzu içi esnek mesai uygulaması kapsamında olup; Dokuz Eylül Üniversitesine yapılan görevlendirmeler ihtiyaç nedeniyle Sağlık Bakanlığının Bakanlık ve Bağlı Kuruluşların taşra Teşkilatı İşleyişi hakkındaki 2013/3 sayılı Genelgenin Koordinasyon ve Hakemlik başlıklı bölümün dördüncü ve beşinci paragrafında “….kamu sağlık kuruluşları gibi özel ve üniversiteler dahil tüm sağlık kuruluşların sunduğu hizmetlerin tamamının gerektirdiği koordinasyonu sağlamak İl Sağlık Müdürünün görevidir. Sağlık hizmetlerinin etkin bir biçimde koordinasyonun sağlanması için İl Sağlık Müdürünün başkanlığında, ayda bir defadan az olmamak üzere taşra teşkilatı en üst yöneticilerinin bir araya gelmesiyle il koordinasyon toplantıları yapılır. Bu toplantılara gerektiğinde üniversite ve özel sağlık kuruluşlarının yöneticileri de davet edilebilir.” hükmü çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü başkanlığında toplanan komisyon kararı ile yapılmış olup; Valilik Makamı tarafından onaylanarak işleme konulmuştur.

Haberde Halk Sağlığı Müdürlüğünün bu konudaki yetkilere haiz olduğu (Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ali TOMBAŞ) belirtilmiştir. Ancak Halk Sağlığı Müdürlüğünün veya ilgili Müdür Yardımcısının söz konusu haberdeki konularla  ilgili yetkileri bulunmamaktadır.

Dr. Mehmet Nil HIDIR
Halk Sağlığı Müdürü

halk
sağlığı
müdüründen
'geçici
görevlendirme'
haberine
açıklama
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir