Medimagazin logo

Karaciğer cerrahisinin dünyaca ünlü ekol isimleri DEÜ’de buluştu

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu’nun ev sahipliği yaptığı “Hepatobilier Cerrahide İleri Uzmanlık Uluslararası Sempozyumu”, dünyaca ünlü karaciğer cerrahlarının katılımı ile İnciraltı Sağlık Yerleşkesi’nde başladı.
Karaciğer cerrahisinin dünyaca ünlü ekol isimleri DEÜ’de buluştu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR-Karaciğer, pankreas, safra kesesi ve safra yolları hastalarının cerrahi tedavisini içeren “Hepatopankreatobilier Cerrahi” alanında 20. Yüzyılda dünyanın öncü isimleri arasında yer alan Profesör Doktor Henri Bismuth’un başkanlık yaptığı üç günlük organizasyona çoğu yurtdışından olmak üzere 100’ün üzerinde hekim katıldı.   


Prof. Dr. Astarcıoğlu, ilki 1987’de Paris’te gerçekleştirilen ve 28 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde otorite isimlerin katılımı ile düzenlenen uluslararası sempozyuma Türkiye’de ilk kez bu yıl DEÜ Tıp Fakültesi olarak ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Astarcıoğlu, “Bu sempozyum, Uluslararası Hepatobilier Cerrahide yenilikçi cerrahların düzenli olarak Paris’teki Paul Brousse Hastanesi’nde Hepatobilier Cerrahi Merkezi’nin kurucusu ve tüm zamanların en büyük üç hepatobilier cerrahından biri olan Bismuth’un başkanlığında kurulmuş bir derneğin etkinliği. Derneğe üye olan kişilerin ait oldukları ülkede ev sahipliği yaptığı bu organizasyonda ilk toplantılar Paris’te yapıldı. Daha sonra Paris dışına çıktı. Türkiye’de sadece ben üye olduğum için bu sene Dokuz Eylül Üniversitesi olarak ev sahipliği yapıyoruz. Gelecek yıl muhtemelen İrlanda Dublin’de olacak. Sempozyumun katılımcıları, Profesör Bismuth’un yanında en az bir yıl kalmış olup, Paul Brousse Hastanesi ile bilimsel ilişkilerini muhafaza etmiş kişiler. Bu insanlar orada eğitim aldıktan sonra kendi ülkelerinde bu cerrahide öne çıkmış, çalışmış ve çalışmakta olan hekimler. Amaç, yıllarca süren diyaloglarla deneyimleri paylaşmak, bilgi alışverişini güncellemek ve örnek olguları değerlendirmek. Katılımcılar deneyimlerini en uç düzeyde paylaşıyorlar. Bu nedenle sempozyumları mümkün olduğu kadar fazla katılımcı ile gerçekleştiriyoruz” dedi. Duayen isimlerin etkinlikte 37 konuşma yapacağı belirtildi. Profesör Bismuth önderliğindeki katılımcılar, böyle önemli bir organizasyon ile Türkiye ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ne konuk olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

hepatopankreatobilier cerrahi
sempozyum
prof. dr. i̇brahim astarcıoğlu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir