Medimagazin logo

Üniversite hastaneleri ekonomik olarak zorda

<p> EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Necil Kütükçüler, üniversite hastanelerinin zor koşullarda hizmet verdiğini söyledi. YÖK&#39; ün üniversite hastanelerine sahip çıkması gerektiğini belirten Prof.Dr. Kütükçüler, &quot;Maliye hissesi yüzde 5&#39;ten yüzde 1&#39;e inmeli, araştırma için ayrılan paranın yarısı devlet tarafından verilmeli, Sağlık Bakanlığı mali alanda verdiği sözleri gerçekleştirilmelidir&quot; dedi.</p>
Üniversite hastaneleri ekonomik olarak zorda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Necil Kütükçüler, üniversite hastanelerinin zor koşullarda hizmet verdiğini söyledi. YÖK' ün üniversite hastanelerine sahip çıkması gerektiğini belirten Prof.Dr. Kütükçüler, "Maliye hissesi yüzde 5'ten yüzde 1'e inmeli, araştırma için ayrılan paranın yarısı devlet tarafından verilmeli, Sağlık Bakanlığı mali alanda verdiği sözleri gerçekleştirilmelidir" dedi.

Başhekim Prof.Dr. Necil Kütükçüler, Muhittin Erel Amfisi'nde 2009- 2010 yılları arasında Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaptıkları faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilen projelerle birçok ilkin de öncüsü olunduğunu dile getiren Prof.Dr. Kütükçüler, hasta yakınları ve refakatçi evinin 16- 18 ay içinde tamamlanacağını, bu proje ile hasta yakınları ve refakatçilerin makul fiyatlarla burada kalabileceklerini, böyle bir uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu vurguladı. Prof.Dr. Necil Kütükçüler, ayrıca ilk kez alüminyum- pimapen atölyesi kurulduğunu ve oksijen üretim tesisinin kurulmasıyla dışarıdan oksijen alınmayacağını, kendi oksijenlerini üreterek büyük bir maliyetten kurtulduklarını söyledi.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ndeki çalışmalara da değinen Prof.Dr. Kütükçüler, Çocuk Hastanesi'nde acil servis açılarak çocukların büyük hastanenin acilinde değil, çocuk acilinde tedavi edildiğini ve yoğunluktan kurtulunduğunu belirtti. Prof.Dr. Kütükçüler, Çocuk Hastanesi'nin arka tarafına yapılan yeni otopark ile trafik yoğunluğunun da azaldığını ve eski otopark alanının yeşillendirildiğini dile getirdi.

İletişimi kolaylaştırmaya yönelik olarak web üzerinden randevu alma sisteminin de kullanılmaya başlandığını ifade eden Prof.Dr. Kütükçüler böylelikle hastaların hastane işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebileceklerini vurguladı.

Finansal konularla ilgili de açıklama yapan Prof.Dr. Necil Kütükçüler, bu kadar gelişmeye rağmen ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşandığını aktararak, çözüm önerilerinde bulundu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz da çok zor koşullarda yöneticilik yaptıklarını ifade etti. Prof.Dr. Yılmaz, "Bakanlıkların ayrı gruplar halinde çalışması verilen sözlerin gerçekleşmesinde gecikmeye neden oluyor. Bunlar bir noktada toplanırsa daha iyi sonuçlar alabiliriz. Harcamalardaki artışa rağmen para dengesinde bir değişiklik yok, ancak hizmet en üst düzeyde devam ediyor. Ekonomik açıdan zor bir dönem geçiriyoruz tasarrufa ihtiyacımız var ve bunu hep birlikte atlatacağız" diye konuştu.

Milliyet

üniversite
hastaneleri
ekonomik
olarak
zorda
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir