Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı'ndan Kartal bebek ile ilgili flaş karar

Sağlık Bakanlığı, Kartal bebeğin tedavisi için para toplanmasıyla ilgili inceleme başlattı.
Sağlık Bakanlığı'ndan Kartal bebek ile ilgili flaş karar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Kartal bebeğin tedavisi için Almanya'ya yönlendirilmesi ve ücretsiz yapılabilecek bir ameliyata ilişkin para toplanması ile ilgili inceleme başlattı.

ALMANYA'DA TEDAVİ GÖRÜYOR 

Kartal bebek Almanya'da tedavi görüyor. Kartal bebek için para toplanmasının ardından  Avrupa’da 7 ülkenin dahil olduğu organ nakilleri ve dağıtımını düzenleyen kuruluşu ‘Euro Transplant’ın kalp bekleme listesine alınmıştı. 

saglik bakanligi
kartal bebek
Yorum (2)
aydin sinal
merak ettim frankfurta hastalik kasasi yetkililerine sordum:"bebeklerde kalp nakli ameliyatlarinda total yekün nedir?" cevap"bebekler kalp nakli ameliyati toplam 125 bin euro,eriskinlerde bu yekün 52 bin euraya kadar düser"diye cevap aldim.simdi benim sorum: 1-bu bir milyon 99 bin euro tedavi ücretini hangi hastahane istemis? 2-Almanyada eger alman vatandasi degilseniz disardan gelen bir hastanin nakil ameliyati olmasi cok zor hatta imkansiz,cünki yeteri kadar verici yok,bekleyen hasta sayisi inanilmaz sayida.aile hangi hastahanede nasil siraya girmis? bilen varsa cevap versin memnun olurum,bende buradan o hastahaneyle iliski kurarim. Benim burnuma bu iste cok pis kokular geliyor.
11
Cevapla
afsin türkmen
Tedavinin yurt içinde mümkün olmadığına dair ilgili sağlık kuruluşundan Yurt Dışına Tedaviye Gönderileceklere İlişkin Sağlık Kurulu Raporu düzenlenmesi ve Sağlık Bakanlığının onayı ile bütün masraflar SGK tarafından karşılanmaktadır.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir