Medimagazin logo

Araç muayeneleri Aile Sağlı Merkezlerinde!

Dün Gaziantep’te Aile Hekimliği açısından trajikomik bir olay yaşandı.
Araç muayeneleri Aile Sağlı Merkezlerinde!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bayram dolayısı ile artırılan trafik denetimleri nedeni ile Jandarma ekipleri bir aracı durdurur. Araç sahibinden evrakları istenir. Ekipler evrakları incelediklerinde “Aracın muayenesinin” eksik olduğunu far keder. Araç sahibine “Hemen aracın muayenesini acil yaptır “ derler.


Vatandaş da hemen Gaziantep’teki özel bir hastaneye başvurur. Aracın muayenesi yaptırmak ister. Özel hastane çalışanları bir şey anlamaz. Başlarından savarlar vatandaşı.


Vatandaş duyduğu sözlere inanarak “özel hastanede muayene olabilmek için aile sağlığ merkezinden sevk gerekir” fikrine kapılır.


Kayıtlı olduğu Gaziantep Acaroba Aile Sağlığı Merkezine sevk için başvurur.


Konu ile bilgi aldığımız Dr. Göksel ERÇEN “Gerçekten çok şaşırdık. Önce şaka zannettik. Fakat vatandaş çok ciddi idi. Durumu anlatana kadar neler çektik. Yanımızda şahitler olmasa kimse bize inanmazdı. Tabi bir de olayın trajikomik yanı var. Vatandaşın acil algısı ile ne kadar oynanmış. Aile Hekimlerine biçilen rol ne kadar yanlış anlatılmış. İnşallah bu tip olaylar bu komiklik düzeyinde kalır “ dedi.

araç
muayeneleri
aile
sağlı
merkezlerinde!
Yorum (7)
kurt waldheim
ugh.
0
Cevapla
ismail
Hani fena fikir değil haa..Periyodik bakımları da isteriz..
0
Cevapla
Frankie Bellevan
misafir hasta niyetine kabul edilebilirdi. motor yağından numune alınarak içindeki total kolesterol,HDL,LDL ve trigliserid seviyelerine bakılabilirdi. araç yaşlı ve benim araba gibi ıskartaya çıkmışsa;kışa hazırlık olarak ön veya arka lastikten g(i)rip aşısı yapılarak gönderilebilirdi. "usta doktor" olmak böyle bir şey. vatandaş sabim'e şikayette ve soruşturma talebinde bulunmamış ise şanslısınız. aracını asm'ye muayeneye getiren vatandaş,aracını muayene talebini geri çevirdiğiniz için 184'ü arayabilirdi. ama allah var,artık son zamanlarda vatandaşlar 184'ü arama zahmetinden kurtulmak ve zaman kaybına uğramamak için cezayı !? doğrudan kesiyorlar. ülkemizde asm'lerde hizmette sınır yoktur. canlı,cansız her türlü varlığa "memnuniyet esaslarına göre ! " hizmet verilir. asm'lerde,acil servislerde geçerli olan (başka yolu yok) altın standart,hayat kurtaran diyalog: -"ne vereyim abime,ablama,yengeme... ?" +"ne verirsin(vereceksin) bize ?"
0
Cevapla
mesut çiftçi
Hiç unutmuyorum 4 yıl önce yeni işe girenlere personeldeki arkadaşlar,''Arkadaşlar ilk maaşa kadar Maaş Kartınız Çıkmaya bilir, bu nedenle ilk maaşınızı Nüfus kağıdı ile alacaksınız dediler'' Maaş günü gece bankamatik alarm verir ve polis ve banka görevlileri geldiğinde başında bir kişi ve boyna bankamatikle uğraşıyor. eline baktıklarında Maaş kartı ebatlarında kesilmiş Nüfus cüzdanı,önce kesmeden denemiş olmamış, büyük gelmiş, boyna sokup çıkarıyor bankamatiğin yuvasına...Memur dedi ya İlk maaşı Nüfus cüzdanıyla alacaksın
0
Cevapla
dr cinani
Araba. Avaz avaz bağırmaz, Kavga etmez, Olay çıkarmaz. Muayenesini yaptırır, onayını alır ve gider. Çalışma ortamı açısından bizde isteriz..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir