Medimagazin logo

Harran Üniversitesi’nde karaciğer nakli yapılabilecek

Harran Üniversitesi’ne bağlı Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nın, sağlık bakanlığına karaciğer nakli için yapmış olduğu müracaat sonucunda Bakanlık Bilim Kurulu karaciğer nakli için ön ruhsat izni verdiği bildirildi.
 Harran Üniversitesi’nde karaciğer nakli yapılabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu heyetinin Harran Üniversitesi’nde yapacakları inceleme sonucu başlayacak karaciğer organ nakli ameliyatları, bölgede Malatya İnönü Üniversitesi’nden sonra önemli bir merkez olma özelliğini taşıyacağı belirtildi. Hastanede karaciğer nakli konusunda teknik alt yapı hazırlanırken, eğitim çalışmaları da sürüyor.

 

Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr Abdullah Özgönül’ün davetlisi olarak Harran Üniversitesi’ne gelen Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr Sezai Yılmaz tarafından ‘Karaciğer Nakli-Geçmişten Geleceğe’ konulu bir konferans verildi.


Yenişehir Yerleşkesi Morfoloji Salonu’nda gerçekleşen konferansta, Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri ilgi gösterdi. Yılmaz, karaciğer nakillerinin tarihini ve gelinen noktayı anlatarak, merkezin Harran Üniversitesi’nde kurulacak olmasının bölge için bir şans olacağını söyledi.
Karaciğer nakli konusunda Şanlıurfa’da birçok hastalarının bulunduğunu söyleyen Dr. Yılmaz, bu nakil yoğunluğunu Harran Üniversitesi’nin eriteceğini söyleyerek, organ bağışlarının yaygınlaşmasının gerektiğini ifade etti.


Konferans sonunda Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu ve Tıp Fakültesi akademisyenlerin katıldığı bir de toplantı yapıldı.


Konu ile alakalı bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu, üniversite genel cerrahi bölümünün yakın zamanda karaciğer nakillerine başlayacak olmasının üniversite ve Şanlıurfa için çok önemli olacağını kaydetti.


Mutlu, karaciğer nakli konusunda ilk etapta Malatya İnönü Üniversitesi ile koordineli çalışacaklarını ifade etti.

harran
üniversitesi’nde
karaciğer
nakli
yapılabilecek
Yorum (9)
uzman
Yoğun bakımı bile olmayan bir hastanede karaciğer nakli nasıl olacak acaba?! diğer sorun da şu ki, diyelim nakil yapıldı, hasta öldü, artık o doktor URFA'da duramaz. Sayın Rektör mü koruyacak?
0
Cevapla
Surgeon
Her fakültede nakil yapılmalı mı ? Çok yakın bir şehir olan Gaziantep'te nakil yapılıyor zaten. İnsan kaynaklarını ve mali kaynakları gereksiz harcamak çok mantıklı değil. İki şehir bir arada çalışabilir. Malatya Urfa arası mesafe olarak ta uzak.
0
Cevapla
ali tan
hadii bee...önce hepatobilier cerrahi alt ünitesini kurun ondan sonra Allah kerim...
0
Cevapla
kazı kazancı
önce siz beynlerinize nakil yaptırın ben 5 yıl orada çalıştım yoğun bakım yok alt yapı yook,hem malatya oradan 4 saat mesafede, zatenn hastayı sevk edersın yatak yok diye geri giöndririler tıp fak değil sadece sağlık mesle lisesi gibidiirr...
0
Cevapla
Dr
Aile hekimleri nöbet tutsun maaşları düşürülsün. Tek ayaküstünde hastane bahcesinde bekletilsin tum hastane sorunları çözülür
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir