Medimagazin logo

'İlaç firmaları mevzuatı harfiyen uyguluyor'

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Genel Sekreteri Engin Güner, İstanbul Tuzla'da bulunan zehirli varillere ilişkin olarak, “İlaç firmaları bu konudaki bütün mevzuatı harfiyen uyguluyorlar” dedi
'İlaç firmaları mevzuatı harfiyen uyguluyor'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Genel Sekreteri Engin Güner, İstanbul Tuzla'da bulunan zehirli varillere ilişkin olarak, “İlaç firmaları bu konudaki bütün mevzuatı harfiyen uyguluyorlar” dedi.

Güner, Türkiye'de faaliyet gösteren ilaç firmalarının, çevre koruma konusunda son derece duyarlı olduklarını belirterek, uluslararası şirketler olarak bu tür konulara büyük önem verdiklerini söyledi.

Bu firmaların bütün mevzuatı harfiyen uyguladıklarını ifade eden Güner, şunları söyledi: “O bakımdan en ufak bir kuşkumuz yok. Ama tabii ortaya çıkan durum çok vahim ve çok zarar verici bir şey. Aslında bir insanlık suçu olarak nitelendirilebilir. Bu bakımdan bir an evvel konunun açıklığa kavuşmasını bekliyoruz. Bizim firmalarımız konu dışında ama yine de ilaç sanayi adı geçtiği için, insanların kafasında ufak da olsa bir şüphe yaratabiliyor. Bu bakımdan konunun bir an evvel açıklığa çıkmasını bekliyoruz.”

Bundan sonra en önemli konunun, bu tür olayların engellenebilmesi olduğunu dile getiren Güner, bu nedenle çok sert önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti. Güner, ilaç firmalarının atıklarının İzaydaş'ta toplandığını belirterek, “Bu çirkin olayı kim yaptıysa şiddetle kınıyoruz” dedi.



Hürriyet
'i̇laç
firmaları
mevzuatı
harfiyen
uyguluyor'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir