Medimagazin logo

Sağlıkta dönüşüm projesi: Yönetim bakımından doğru, uygulamada yanlış

Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Prof. Dr. Sefer Aycan, hükümetin Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin yönetim anlayışından yana doğru olduğunu, ancak uygulama kısmında yanlışlıklar bulunduğu söyledi
Sağlıkta dönüşüm projesi: Yönetim bakımından doğru, uygulamada yanlış
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Prof. Dr. Sefer Aycan, hükümetin Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin yönetim anlayışından yana doğru olduğunu, ancak uygulama kısmında yanlışlıklar bulunduğu söyledi.


Türk Sağlık-Sen Adana Şubesi tarafından organize edilen "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Aycan, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi.

AK Parti Hükümeti'nin sağlık alanındaki reformu olan Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin içerdiği maddeleri slaytlar halinde okuyan Aycan, projede yer alan birçok reformun daha önceden uygulanmakta olan faaliyetler olduğunu belirterek, "Projede yer alan 'Acil hizmetlerin yaygınlaştırılması' ve 'Olağanüstü hal durum koordinatörlüğü kurulması' gibi maddeler, daha önceki hükümetler tarafından faaliyete geçirilmişti. Bunlar zaten olan şeylerdi. Projede, 'Planlayıcı ve Denetleyici Sağlık Bakanlığı' kurulacağı belirtilmişti. Bu da hala faaliyete geçmedi. Sağlık Bakanlığı hala yönetmeliğe göre idare ediliyor" dedi.
Projede yer alan özel sağlık sigortası ile ilgili maddelere de değinen Aycan, "Projede yer alan 'Özel sağlık sigortası teşviki' maddesinde hükümet, vatandaşlara 'Aklınız varsa özel bir sağlık sigortası yaptırın, yoksa sağlık hizmeti alamazsınız' demek istiyor. Bunları oturup düşünmek lazım. Sürekli bir genel sağlık sigortası çıkarılacağı ve tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanacakları konuşuluyor. Ancak hala bununla ilgili ortada bir şey yok" diye konuştu.


Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin içerdiği maddelerin birçoğunun ilk kez konuşulan şeyler olmadığını ifade eden Aycan, "Projenin içerdiği birçok madde yeni konulardan oluşmuyor. Bunlar 1980 sonrasında sağlık alanında her vakit konuşuluyordu. Hiçbiri yeni konu değil. Anavatan Partisi bu konuda daha iyi gelişmeler göstermişti" dedi.


Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise, hükümetin sağlık politikalarını eleştirerek, sağlıkta değişiklikler yapmak yerine varolan sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

İHA
sağlıkta
dönüşüm
projesi:
yönetim
bakımından
doğru
uygulamada
yanlış
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir